Ο κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 και πλησιάζει τη Φλόριντα

Ο κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 και πλησιάζει τη Φλόριντα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε, περνώντας στην εξαιρετικά επικίνδυνη Κατηγορία 4, όπως ενημέρωσε το εθνικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τυφώνες και κυκλώνες των ΗΠΑ (National Hurricane Center, NHC).

Η μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, διευκρίνισε πως ο κυκλώνας Ντόριαν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 645 χιλιομέτρων ανατολικά από τις βορειοδυτικές Μπαχάμες με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι η απόφαση για το εάν θα απομακρυνθούν κατεπειγόντως από τις εστίες τους κάτοικοι των περιοχών της Πολιτείας της Φλόριντα που απειλούνται από τον κυκλώνα θα ληφθεί πιθανόν αύριο, Κυριακή.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο έχει θορυβήσει τους μετεωρολόγους.

Οι αρχές της Φλόριντα έχουν θέσει όλη την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει του πλήγματος του κυκλώνα.

«Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε εκκένωση [περιοχών] στη Φλόριντα, αλλά είναι λίγο υπερβολικά νωρίς» για να υπάρξει απόφαση, είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Καμπ Ντέιβιντ, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο.

«Πιθανόν θα χρειαστεί να πάρουμε αυτή την απόφαση [αύριο] Κυριακή», πρόσθεσε ο μεγιστάνας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή