Στο «κυνήγι» της ανασφάλιστης εργασίας

Στο «κυνήγι» της ανασφάλιστης εργασίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πανελλαδική εξόρμηση των ελεγκτικών σωμάτων του υπουργείου Εργασίας συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Κατά τη συνάντηση, όπου συμμετείχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι διευθυντές των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ, αποφασίστηκε μάλιστα να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη», ώστε οι έλεγχοι να πραγματοποιηθούν σε επιχειρήσεις και περιοχές με αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά και όχι τυφλά ή σε συνεπείς επιχειρήσεις, όπως συνηθιζόταν.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, μέσα σε 8 μέρες, οι 613 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 183 ελεγκτές του ΕΦΚΑ έχουν διενεργήσει πάνω από 1.120 στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το τέλος Οκτωβρίου οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τις 18.000.  

Εμφαση θα δοθεί στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:

• Παράλιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

• Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

• Σποράδες.

• Νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδιαιτέρως Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. 

• Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία, Χερσόνησο, Μάταλα, Ελούντα, Μάλια, Νεάπολη, Μοίρες, Αγ. Πελαγία, Πλακιάς, Κεραμόκαμπος, Τσούτσουρας, Στάλος, Αγία Μαρίνα, Τυμπάκι, Γούβες, Πάνορμο, Βάι, Καστέλλι, Αρκαλοχώρι, Πισκοπιανό).

• Νησιά Ιονίου.

• Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή