Ο τυφώνας «Ντόριαν» τρομάζει τον Τραμπ

Ο τυφώνας «Ντόριαν» τρομάζει τον Τραμπ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στην Πολωνία, όπου επρόκειτο να λάβει μέρος στην τελετή μνήμης για τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επικαλούμενος τον κίνδυνο του κυκλώνα «Ντόριαν». Ο κυκλώνας, τον οποίο ο Τραμπ χαρακτήρισε «τέρας», υπάρχει κίνδυνος να πλήξει το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου βρίσκεται το θέρετρο του Αμερικανού προέδρου.

Ο κυκλώνας «Ντόριαν» προσπέρασε χθες το Πουέρτο Ρίκο και κατευθυνόταν προς τη Φλόριντα, όπου επρόκειτο να φθάσει την Τρίτη, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων τα 225 χλμ. ανά ώρα. Το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, προξενώντας ανησυχία στους μετεωρολόγους για παρατεταμένη έκθεση των παράκτιων κοινοτήτων στην οργή των καιρικών φαινομένων.

Με βάση τις έως τώρα προβλέψεις, ο «Ντόριαν» θα χτυπήσει τη Φλόριντα ως κυκλώνας κατηγορίας 4, συγκρινόμενος δηλαδή μόνο με τον κυκλώνα «Αντριου», που σάρωσε την πολιτεία το 1992. Λόγω της απόστασης που τον χωρίζει ακόμη από την ξηρά, οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποιο σημείο ακριβώς θα βρεθεί στο επίκεντρο της καταιγίδας, έχοντας θέσει σε συναγερμό ολόκληρη την πολιτεία της Φλόριντα, από το πιο νότιο έως το το πιο βόρειο άκρο, καθώς και κομμάτι της γειτονικής πολιτείας, Τζόρτζια.

Το πρακτορείο Α.Ρ. μετέδωσε ότι το Παλμ Μπιτς και το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Ντόναλντ Τραμπ «πιθανώς βρίσκεται ακριβώς στην πορεία του κυκλώνα», αν και διευκρίνισε ότι πρόκειται για κατασκευή του 1924 και έχει αντέξει σε πολλές κακοκαιρίες. Δεν μπορεί ωστόσο να ειπωθεί το ίδιο και για εκατομμύρια άλλα κτίσματα στην πολιτεία, οι κάτοικοι της οποίας έσπευδαν χθες να οχυρωθούν και να προμηθευτούν νερό και ξηρά τροφή.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε την Πέμπτη την ιδιαιτέρα γραμματέα του, Μαντλίν Γουέστερχουτ, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε διαρροές προς τον Τύπο, πληροφοριών που αφορούσαν την οικογένειά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή