Ραντεβού στο Ζάππειο, με λογοτεχνία, θέατρο, μουσική…

Ραντεβού στο Ζάππειο, με λογοτεχνία, θέατρο, μουσική…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ενημερωθούν για την πλούσια ελληνική εκδοτική παραγωγή αλλά και να θυμηθούν παλαιότερες εκδόσεις, να ξεφυλλίσουν χιλιάδες τίτλους και να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις έχουν την ευκαιρία όσοι βιβλιόφιλοι θα περάσουν μια βόλτα από το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή κεντρική θεματική της διοργάνωσης είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής», η σχέση δηλαδή της λογοτεχνίας με το θέατρο, το σινεμά, τη μουσική, όπως διαμορφώνεται και εξελίσσεται μέσα στον χρόνο.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αλλά και το Θέατρο Τέχνης, θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα, ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν τους λόγους της τεράστιας απήχησης των λογοτεχνικών έργων στους καλλιτεχνικούς κύκλους των θεατρικών, κινηματογραφικών και μουσικών σκηνών.

Οσον αφορά το Θέατρο Τέχνης, φέτος, εκτός από το καθιερωμένο περίπτερο με συλλεκτικές αφίσες και προγράμματα που διατίθενται στο κοινό, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 6/9 στις 9 μ.μ. η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη. Το λεύκωμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο από το περίπτερο του Ζαππείου και μετά θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Επίσης, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το Αναλόγιο Φεστιβάλ και πολλούς καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθεί μια εκτενής σειρά παράλληλων εκδηλώσεων (συναυλίες, προβολές αρχειακού υλικού κ.λπ.) που θα διανθίσουν το φεστιβάλ.

Ξεχωρίζουν πολλές εκδηλώσεις όπως το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση (Κ. Βάρναλης, Ν. Καββαδίας, Σαπφώ, Κική Δημουλά, Μαρία Πολυδούρη κ.ά.), από τη Νένα Βενετσάνου και τη Μαρίζα Κωχ σήμερα στις 7.30 μ.μ., αλλά και η εκδήλωση «Οι κατά Σταύρο Ξαρχάκο ποιητές μας» αύριο Κυριακή στις 7.30 μ.μ. Για τον σπουδαίο συνθέτη θα μιλήσουν οι Κ. Γεωργουσόπουλος, Γ. Μονεμβασίτης, Κ. Κίτσιος, Κ. Φέρρης και τραγούδια του θα ερμηνεύουν οι Ηρώ Σαΐα και Γιάννης Κότσιρας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sekb.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή