Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60

6' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανετη νίκη σημείωσε η Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στον πρώτο αγώνα της στον 6ο όμιλο έναντι του Μαυροβουνίου, στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας με τελικό σκορ 85-60. Πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης, που είχε 16 πόντους, ενώ τρεις ακόμα είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Παπαγιάννης 15, Μπουρούσης 12, Γιάννης Αντετοκούνμπο 10).

Η αρχική πεντάδα της Ελλάδας αποτελείται από τους: Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη Aντετοκούνμπο και Μπουρούση. Το Μαυροβούνιο ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ιβάνοβιτς, Σουάντ Σέχοβιτς, Ράντοντσιτς, Ντούμπλιεβιτς και Βούτσεβιτς

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-1

ΤΕΛΟΣ 4ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ: 85-60 ΤΕΛΙΚΟ

Τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης και η Εθνική σκέφτεται ήδη τον επόμενο αντίπαλο, Βραζιλία (3/9, 15:00)

Κάρφωμα από τον Γιώργο Παπαγιάννη, 80-52, 1/2 βολές από τον Θανάση Αντετοκούνμπο, 78-49

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-2

Με τρίποντο από τον Θανάση Αντετοκούνμπο το σκορ διαμορφώνεται 73-43 στο 32ο λεπτό του αγώνα. 

Ο Λαρεντζάκης σκοράρει για τρεις σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό και η εθνική ξεφεύγει με συν30 πόντους και σκορ 70-40.  Ο Πρίντεζης καρφώνει, μετά από δίποντο του Παπαγιάννη για το 67-40 

Καλάθης, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης, Πρίντεζης και Παπαγιάννης ξεκινούν στην 4η περίοδο.

ΤΕΛΟΣ 3ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 63-38  

Ο Γιώργος Παπαγιάννης σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τη φανέλα της εθνικής καρφώνει σε δύο σερί επιθέσεις της «γαλανόλευκης» και διαμορφώνει το σκορ της 3ης περιόδου 63-38

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-3

Δύο διαδοχικά λέι απ των Σλούκα και Λαρεντζάκη διαμορφώνουν το 59-35 με το επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο μέχρι στιγμής να είναι 17-19

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-4

Το Μαυροβούνιο πέρασε την μπάλα στη ρακέτα, με τους ψηλούς του να σκοράρουν με μεγαλύτερη άνεση εν συγκρίσει με το πρώτο μέρος. Όμως, στην επίθεση, η εθνική συνεχίζει να βγάζει «φωτιές». 51-29 στπο 25ο λεπτό

ΤΕΛΟΣ 2ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 42-16

Απόλυτα εύστοχος και ο Μάντζαρης, 2/2 βολές και 42-16 (+26)

Ο Γιάννης Μπουρούσης από την κορυφή ευστοχεί σε τρίποντο: 40-16 (+24)

Σειρά του Παπαπέτρου να ευστοχήσει σε 2/2 από τη γραμμή του φάουλ για το 37-16

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-5

Με 2/2 βολές ο Πρίντεζης για το 35-16, με 3 λεπτά εναπομείναντα χρόνο μέχρι το ημίχρονο

O Mπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ευστοχεί έξω από τα 6.75 (33-16)

Ο Πρίντεζης ευστοχεί σε νέο τρίποντο για το +18 (31-13). Είχε προηγηθεί κάρφωμα στον αιφνιδιασμό του Γιώργου Παπαγιάννη αλλά… Giannis (28-13)

Ο Πρίντεζης ευστοχεί έξω από τα 6.75 με ασίστ του Γιώργου Παπαγιάννη (26-11 και +15 για την Ελλάδα)

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-6

Ο Τοντόροβιτς απαντά για το 23-11

Ο Καλάθης αξιοποίησε την ασίστ του Σλούκα για το 23-9 (+14)

Με 2/2 βολές του Γιάννη Αντετοκούνμπο και εν συνεχεία δικό του κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό η εθνική προηγήθηκε με +12, 21-9

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-7

ΤΕΛΟΣ 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 17-9

Ο Πρίντεζης με 2/2 βολές φέρνει την Eθνική στο +10, 17-7, για να μειώσει ο Πέταρ Πόποβιτς, 17-9, στα 11΄' πριν τη λήξη της 1ης περιόδου

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε αλλαγές. Μέσα ο Σλούκας στο παιχνίδι, αντί του Παπαπέτρου και ο Πρίντεζης στην πεντάδα, αντί του Γιάννη. Η εθνική παίζει σε σχήμα με δύο γκαρντ. Ο Πρίντεζης έκανε το 15-4. Ο Ντέρεκ Νέντχαμ απάντησε με τρίποντο, 15-7.

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-8

Η εθνική ξεκίνησε νευρικά, έκανε βεβιασμένες επιλογές, έχοντας 0-3 τρίποντα. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 4 πόντους, να μαζεύει 4 ριμπάουντ και να κάνει 1 κλέψιμο μετά από έξι λεπτά αγώνα, η εθνική προηγήθηκε 7-4. Ο Παπαπέτρου με τη δεύτερη ασίστ του Μπουρούση στο παιχνίδι διαμόρφωσε το 9-4, την ώρα που για το Μαυροβούνιο έχει σκοράρει μόνο ο Βούτσεβιτς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με hook έγραψε το 11-4.

Η δωδεκάδα της ΕΛΛΑΔΑΣ: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουρούσης

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-9

Η δωδεκάδα του Μαυροβουνίου (Προπονητής: Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Νίκολα Ιβάνοβιτς, Ντέρεκ Νίνταμ, Πέταρ Πόποβιτς, Σέαντ Σέχοβιτς, Αλέκσα Πόποβιτς, Ντίνο Ράντοντσιτς, Σουάν Σέχοβιτς, Νέμανια Ράντοβιτς, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Μίλκο Μπιέλιτσα, Νίκολα Βούτσεβιτς, Μάρκο Τοντόροβιτς

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-10

Το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου διαθέτει όλα τα στοιχεία για να πετύχει τον στόχο του, όπως πάθος, εμπειρία, αθλητικότητα, ακόμη και την… άγνοια κινδύνου που διαθέτουν οι νεαροί παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. 

Στην όγδοη συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική καλείται στην πρεμιέρα της διοργάνωσης να υπερβεί το εμπόδιο τόσο του Μαυροβουνίου, όσο και του… άγχους, που κρύβει πάντα η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-11

Θεωρητικά το Μαυροβούνιο, το οποίο εφέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ιστορία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται για τρίτη διαδοχική χρονιά ο -κατά πολλούς- κορυφαίος προπονητής της χώρας, Ζβέζνταν Μίτροβιτς, o οποίος την τελευταία τριετία δρέπει δάφνες στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Βιλερμπάν, έχοντας κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη του Τόνι Πάρκερ.

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-12

Στο ρόστερ, το όνομα που κεντρίζει το ενδιαφέρον δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό του Νίκολα Βούτσεβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Ο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της διοργάνωσης, όπερ σημαίνει ότι η ελληνική front line καλείται να δουλέψει… υπερωρίες. Ο All Star σέντερ διακρίνεται για την έφεσή του στα ριμπάουντ, τομέας όπου συνήθως μετρά διψήφιο αριθμό, ενώ κοντά στο καλάθι αποτελεί τεράστια απειλή στην επίθεση.

Στη γραμμή πυρός των Μαυροβούνιων ξεχωρίζει και το όνομα του πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Βαλένθια, Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς, ο οποίος μέσα στο «ζωγραφιστό» σκοράρει με απίστευτη άνεση και έχει διψήφιο μέσο όρο καριέρας σε πόντους. Οι δύο ψηλοί της ομάδας  είναι ικανοί στην καλή τους μέρα να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα, αλλά ελπίζουμε η Εθνική Ελλάδας να ξεπεράσει το άγχος της πρεμιέρας και να μείνει μακριά από… εκπλήξεις στην πρεμιέρα.

Ανετη νίκη για την Εθνική έναντι του Μαυροβουνίου με 85-60-13

Η περιφέρεια του Μαυροβουνίου δεν ελλοχεύει κινδύνους, αρκεί τα ψηλότερα γκαρντ της «γαλανόλευκης» να είναι αποτελεσματικά και με διάρκεια στο παιχνίδι τους. Στα γκαρντ που θα έχει στη διάθεσή του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός βρίσκεται και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, με τον διεθνή γκαρντ της Φενερμπαχτσέ να ξεπερνά το αιμάτωμα που «αποκόμισε» στο γαστροκνήμιο στο τουρνουά Ακρόπολις.

Μετά από «μάχη με το χρόνο» που έγινε από τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές, το αιμάτωμα έκτασης 8 εκατοστών υποχώρησε και ο Σλούκας μπήκε νωρίτερα και από τη χρονική στιγμή που προέβλεπαν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι, δηλώνοντας έτοιμος για την πρεμιέρα.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας (1/9), τα φαβορί αναμένεται να έχουν ιδανική πρεμιέρα στις υποχρεώσεις τους, με εξαίρεση τη Γαλλία, η οποία για τον 7ο όμιλο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία του ΝΒΑer Ντένις Σρέντερ. Τα «πάντσερ» επιθυμούν να βαδίσουν στα βήματα που χάραξε ο Ντιρκ Νοβίτσκι το 2002 (χάλκινο) και σίγουρα η «χάλκινη» το 2014, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, Γαλλία, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο.

Στον 5ο όμιλο το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, αλλά και για την κατάκτηση του χρυσού, η Team USA είναι έτοιμη για την πρώτη της… παράσταση.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν στην πρεμιέρα την ασθενέστερη Τσεχία και στόχος τους είναι να δείξουν από την πρεμιέρα ότι έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα στα φιλικά από την Αυστραλία (98-94), μία αποτυχία που έδωσε τέλος στο σερί των 78 νικών των ΗΠΑ και έκανε πολλούς να εκτιμούν ότι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα έχει πολλά τρωτά σημεία…

Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν στον 8ο όμιλο και τα φαβορί για τη νίκη Αυστραλία και Λιθουανία, που αντιμετωπίζουν Καναδά και Σενεγάλη, αντίστοιχα.

To πρόγραμμα:

Α΄ ΦΑΣΗ

5ος ΌΜΙΛΟΣ

1 Σεπτεμβρίου (1η Αγωνιστική)

Τουρκία-Ιαπωνία                 11:30

Τσεχία-ΗΠΑ                      15:30

6ος ΌΜΙΛΟΣ

1 Σεπτεμβρίου (1η Αγωνιστική)

Νέα Ζηλανδία-Βραζιλία           11:00

Ελλάδα-Μαυροβούνιο              15:00

7ος ΌΜΙΛΟΣ

1 Σεπτεμβρίου (1η Αγωνιστική)

Δομινικανή Δημοκρατία-Ιορδανία  11:30

Γαλλία-Γερμανία                 15:30

8ος ΌΜΙΛΟΣ

1 Σεπτεμβρίου (1η Αγωνιστική)

Καναδάς-Αυστραλία               10:30

Σενεγάλη-Λιθουανία              14:30

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή