Μουντομπάσκετ: Τζάμπολ για την πρώτη θέση

Μουντομπάσκετ: Τζάμπολ για την πρώτη θέση

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ο βαθμός δυσκολίας στην πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας αυξάνεται στο σημερινό παιχνίδι, κόντρα στη Βραζιλία (15.00) για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου, στη Νανζίνγκ, και η ελληνική ομάδα, μετά την εύκολη αρχή που είχε απέναντι στο Μαυροβούνιο, είναι υποχρεωμένη να κατοχυρώσει την πρώτη θέση επικρατώντας και της «σελεσάο» για να εξασφαλίσει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αν τυχόν συμβεί κάποια αρνητική εξέλιξη με Ν. Ζηλανδία. Οι διεθνείς παίκτες τονίζουν ότι η νίκη στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, παίζοντας με αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα και επιβεβαιώνοντας τις ποιοτικές επιθετικές αρετές τους απέναντι σε κατώτερο αντίπαλο, αποτελεί μόνο την καλή αρχή που χρειάζονταν. Η Βραζιλία θα έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και πάθος για να φτάσει ακόμα και στην ανατροπή, πέραν της αμφισβήτησης της ελληνικής ανωτερότητας.

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Ο στόχος είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα από την άμυνά μας και να την προσαρμόσουμε στους σουτέρ τους. Η Βραζιλία είναι ομάδα που σουτάρει με βοηθητικούς ψηλούς. Διαθέτουμε μακριά κορμιά για να βγαίνουν πάνω τους στις αλλαγές. Στην επίθεση, είμαστε προετοιμασμένοι για δυνατό παιχνίδι των Βραζιλιάνων, κυρίως στον Γιάννη. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα», τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ δεν συγκρίνει τη Βραζιλία με την Κροατία του προολυμπιακού τουρνουά του 2016 επειδή έχουν κοινό παρανομαστή τον προπονητή Αλεξάντερ Πέτροβιτς.

«Το 2016 ήμασταν άλλη ομάδα και εκείνος είχε άλλη ομάδα. Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Για παράδειγμα, ο Αντετοκούνμπο είναι πολύ διαφορετικός από το προολυμπιακό τουρνουά του 2016. Εχει προοδεύσει και ωριμάσει. Ο Γιάννης μπορεί αν αντιμετωπιστεί με προσαρμοσμένες άμυνες και γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντική η επιστροφή του Σλούκα».

Το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής κράτησε όλα τα θετικά στοιχεία της απόδοσης στον πρώτο αγώνα με το Μαυροβούνιο, εξαιρώντας μόνο το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα που συνεχίζει, από την περίοδο της προετοιμασίας, να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής επίθεσης. Παρ’ όλα αυτά, το αντίδοτο δείχνει να είναι η σταθερότητα στα δίποντα και η έφεση στους αιφνιδιασμούς.

«Υπάρχει άγχος, αλλά ανταποκριθήκαμε στις ελεύθερες βολές και θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να ανεβάσουμε κατά 10% τα ποσοστά μας στο τρίποντο για να αυξήσουμε τις επιθετικές απειλές μας».

Το χτύπημα Βαρεζάο

Ελλάδα και Βραζιλία θα αναμετρηθούν σήμερα στη Νανζίνγκ για πέμπτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ενώ συνολικά έχουν παίξει 16 παιχνίδια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα ’96), σε προολυμπιακό τουρνουά (Αθήνα 2008) και σε φιλικά. Ο αγώνας που σημάδεψε τις φιλικές σχέσεις των δυο Εθνικών ομάδων ήταν στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πριν από 13 χρόνια, στην ιαπωνική πόλη Χαμαμάτσου, λόγω του αντιαθλητικού χτυπήματος του Αντερσον Βαρεζάο με τον αγκώνα του στο πρόσωπο του Νίκου Ζήση, με απολογισμό πέντε ράμματα, ανάταξη μύτης και μαυρισμένα μάτια και την ελληνική ομάδα να φθάνει στη δεύτερη θέση του κόσμου με 11 παίκτες, αφού ο νυν παίκτης της Εστουντιάντες δεν έπαιξε ξανά σ’ εκείνο το Μουντομπάσκετ. Η Ελλάδα μετράει δύο νίκες και τρεις η Βραζιλία σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή