«Οσκαρ, Γκάλης δεν υπάρχουν σε κάθε γενιά»

«Οσκαρ, Γκάλης δεν υπάρχουν σε κάθε γενιά»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη βεβαιότητα ότι έχει κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση του έκτου ομίλου στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Βραζιλία θα διεκδικήσει την πρώτη στο σημερινό ντέρμπι κορυφής, κόντρα στην Ελλάδα, και άπαντες στη «σελεσάο» πιστεύουν ότι θα βάλουν δύσκολα ερωτήματα στην επίσημη αγαπημένη.

«Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στην άμυνα. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να εξουδετερώσουμε τον Αντετοκούνμπο, αλλά έχουμε δουλέψει για να τον περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν πάρει χώρο στην ελληνική επίθεση, είναι ασταμάτητος, αλλά δεν θα σου πω τι έχουμε σχεδιάσει… Η Ελλάδα έχει δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες που έχουν προσωπικότητα. Πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά και να μη χάσουμε τον έλεγχο του αγώνα. Είδαμε το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Αν νικήσουμε, η ψυχολογία θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για τις επόμενες φάσεις του Μουντομπάσκετ», λέει με χαμόγελο και κάνοντας το σήμα της νίκης στην τυχαία συνάντησή μας στο εμπορικό κέντρο της Νανζίνγκ, ο Μαρσελίνο Χουέρτας που συγκροτεί την πεντάδα των «γερόλυκων» της Βραζιλίας. Μαζί με τον αρχηγό και παλαιότερο παίκτη Αλεξ Γκαρσία, ο οποίος βρίσκεται στο κατώφλι των 40 ετών (γεννηθείς το ’80), και τους συνομηλίκους του, Βαρεζάο, Σούσα και Μπαρμπόσα, ο 36χρονος Χουέρτας ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους συμπαίκτες του.

«Εχουμε πολλές ομοιότητες με το μοντέλο των γειτόνων μας, των Αργεντίνων, και τη σύνθεση της Εθνικής τους από τον Τζινόμπιλι, τον Νοτσιόνι, τον Σκόλα, που παίζει ακόμη σε ηλικία σαράντα ετών, αλλά στον αθλητισμό, υπάρχει ημερομηνία τέλους. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε τουλάχιστον στα προημιτελικά», υποστήριξε ο παίκτης της Σάσκι Μπασκόνια, ενώ θα ήθελε να είχε συμπαίκτη του τον θρυλικό Οσκαρ Σμιντ: «Τέτοιοι παίκτες, σκόρερ και ηγέτες, όπως ήταν ο Οσκαρ και ο Γκάλης, δεν γεννιούνται σε κάθε γενιά. Το μπάσκετ ήταν διαφορετικό τότε, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες αυτής της αξίας θα σκόραραν πολύ και τώρα».

H παρουσία του Κροάτη Αζα Πέτροβιτς, αδελφού του αείμνηστου Ντράζεν, στον πάγκο της «σελεσάο» δίνει στοιχεία ευρωπαϊκού μπάσκετ στο γρήγορο στυλ παιχνιδιού των Βραζιλιάνων, ενώ εναντίον οργανωμένης άμυνας αρέσκονται σε πικ εν ρολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή