Βιέννη, η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος

Βιέννη, η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανέμορφη Βιέννη είναι η «καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος», τίτλο που κατέκτησε για δεύτερη χρονιά, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Economist Intelligence Unit. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μελβούρνη και στην τρίτη το Σίδνεϊ. Για την εκ νέου ανάδειξη της Βιέννης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν η ασφάλεια και η σταθερότητά της.

«Εχει αποδειχθεί πως η Βιέννη είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης», επεσήμανε η υπεύθυνη της έκθεσης Economist Intelligence Unit Ροξάνα Σλάβτσεβα. H πρωτεύουσα της Αυστρίας, τον περασμένο Μάρτιο, αναδείχθηκε για δέκατη φορά «η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα».

Η αυστριακή πρωτεύουσα κατέκτησε και πάλι φέτος την πρώτη θέση στον κατάλογο των 231 μητροπόλεων του κόσμου, τις οποίες αξιολογεί, με μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων Mercer. «Η Βιέννη δεν επαναπαύεται στις δάφνες των επανειλημμένων διακρίσεών της. Θα συνεχίσει να εργάζεται περαιτέρω, έτσι ώστε όλοι οι Βιεννέζοι και οι Βιεννέζες, ανεξάρτητα από εισοδήματα και προέλευση, να μπορούν να συμμετέχουν στην υψηλή ποιότητα ζωής της πόλης», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Λούντβιγκ.  

Τα κριτήρια αξιολόγησης των πόλεων είναι 39 και αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα, καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βιέννη, εκτός όλων των άλλων τίτλων της, έχει ανακηρυχθεί έξι φορές, την τελευταία δεκαετία, «πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του σχετικού καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή