Οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πέρυσι οι πρώτες, 19.480, προσλήψεις ανακοινώθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι ο αριθμός τους να κινηθεί στα περυσινά επίπεδα των 33.000 και στις δύο βαθμίδες. Επίσης, η αρμόδια υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη έχει αναφέρει ότι σε πρώτη φάση θα γίνει το 70% των προσλήψεων. Από την άλλη, υπάρχει αναφορά ότι οι διορισμοί των μονίμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή θα γίνουν εντός του 2019.

Χθες, η ΟΛΜΕ κάλεσε σε παράσταση διαμαρτυρίας τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, στο υπουργείο Παιδείας την προσεχή Τρίτη 10/9 –μία ημέρα πριν από τον αγιασμό– στη 1 το μεσημέρι, ζητώντας άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία, με πρόσληψη αναπληρωτών σε μία και ολοκληρωμένη φάση, και ζητεί ουσιαστική επιτάχυνση της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή