Περί μισθοδοσίας και Θείας Χάριτος

Περί μισθοδοσίας και Θείας Χάριτος

Κύριε διευθυντά

Στην αληθεύουσα «Καθημερινή» της 1ης Σεπτεμβρίου 2019, ανέγνωσα την επιφυλλίδα του κ. Χ. Γιανναρά με τίτλο «Βδέλυγμα σε τόπο άγιο». Αναθυμούμαι τον θαρραλέο νου από τη νεανική του ηλικία. Είναι ελευθερόστομος, ιχνηλάτης, κυνηγός της αλήθειας αλλά και της χριστιανικής κοινωνικής δικαιοσύνης, στα βήματα της ζωής. Ομως το ευθύβολο βέλος του λόγου του προς την καρδιά της διοικούσας Εκκλησίας της Ελλάδος μού προξένησε δυσκαταγώνιστο πόνο.

Παρακαλώ, επιτρέψατέ μου να εισέλθω στην είσοδο της μνήμης εκάστου αναγνώστη, ταξιδεύοντας νοερώς προς την Αφρική. Εδώ αντικρίζουμε ελάχιστους Ελληνες αρχιερείς ιεραποστόλους, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν το ιερό μήνυμα του ευαγγελισμού στους ιθαγενείς αδελφούς μας. Ιεραποστόλους παρήμερους ασθενείς και οδοιπόρους, αιχμάλωτους στην ελονοσία και σε άλλες τροπικές νόσους. Εδώ δεν υπάρχει μισθοδοσία αλλά μόνο η αγία σκέπη της Θείας Χάριτος του Χριστού.

Νοστης Ψαρρας, Εκδότης περιοδικού «Εξωτερική Ιεραποστολή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή