O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)

O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 1990 ο διάσημος ηθοποιός Σον Κόνερι ζει μόνιμα με την σύζυγό του Μισελίν στις Μπαχάμες.

Το ζευγάρι μένει σε μία έπαυλη στο πιο πυκνοκατοικημένο νησί του αρχιπελάγους, το Νιου Πρόβιντενς, και μίλησε στην Daily Mail για το πώς έζησαν το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 30 νεκρούς και φόβους για πολύ περισσότερους.

O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)-1

Παρόλο που το συγκεκριμένο νησί απείχε περίπου 90 μίλια από το Great Abaco, το νησί  που επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα μαζί με το Great Bahama,  αντιμετώπισε και αυτό καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)-2

Ο θρυλικός κινηματογραφικός Τζέημς Μποντ, δήλωσε ότι ήταν τυχερός σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και ότι το σπίτι τους σώθηκε επειδή φρόντισαν να το ασφαλίσουν καλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)-3

«Η ζημιά εδώ δεν ήταν μεγάλη. Είχαμε προετοιμαστεί για τον τυφώνα Dorian, όλα ήταν έτοιμα εκ των προτέρων, δεν το ρισκάραμε και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε» δήλωσε ο Σον Κόνερι, ο οποίος γιόρτασε μάλιστα την Κυριακή στο σπίτι του τα 89α γενέθλιά του.

Όπως είπε ο διάσημος ηθοποιός, το προσωπικό της έπαυλης έχει εμπειρία στους τυφώνες.

Έτσι, ασφάλισαν όλα τα παράθυρα, μετακίνησαν όλα τα έπιπλα κήπου στο εσωτερικό της κατοικίας και φυσικά κλείστηκαν όλοι μέσα στο σπίτι.

O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)-4

Credit: Camera Press

Το αρχιπέλαγος φιλοξενεί πολλές προσωπικότητες από το καλλιτεχνικό χώρο, από τον Σον Κόνερι, κάτοικο της χώρας για φορολογικούς λόγους, έως τον  Τζόνι Ντεπ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης νησιού και τον διάσημο τραγουδιστή Λένι Κράβιτζ, ο οποίος έχει καταγωγή από τις Μπαχάμες και γη σε ιδιωτικό νησί. 

Ο Ντόριαν προκάλεσε καταστροφή που θα χρειαστούν «γενιές» για να αποκατασταθεί στις Μπαχάμες, όπως είπε ο  Χιούμπερτ Μίνις, ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, ενώ περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν «άμεση ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια» στις πληγείσες περιοχές σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από Daily Mail , ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή