Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών (βίντεο)

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών (βίντεο)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών (5Χ5) πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας. Οι παίκτες της Εθνικής βρίσκονται σε περίοδο εντατικής προετοιμασίας για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών, το οποιο θα διεξαχθεί στη Ρώμη το διάστημα 15-25 Σεπτεμβρίου.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γίωργος Σταμάτης.

Μετά το καλωσόρισμα τον αθλητών στον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» αυτό που κάνουν οι αθλητές, τονίζοντας ότι «αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όταν υπάρχει θέληση» και διαβεβαιώνοντας τους ότι η Πολιτεία θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι της, για να τους στηρίξει.

Όπως ενημερώθηκε από τους παίκτες, στην ομάδα συμμετέχουν δέκα αθλητές με ολική απώλεια όρασης, δύο προπονητές και δύο άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Ακολούθως, οι αθλητές δώρισαν στον κ. Μητσοτάκη τη φανέλα της ομάδας, καθώς και μία ειδική μπάλα, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο ποδόσφαιρο τυφλών. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους αθλητές και τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας σχεδίου ενός πλέγματος οριζόντιων πολιτικών για ΑμεΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος αυτής της πολιτικής παρέμβασης είναι η πραγματική ενσωμάτωση των ΑμεΑ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε η ομάδα να καταφέρει να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο και προσκάλεσε τους παίκτες να τον επισκεφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επιστροφή τους από το πανευρωπαϊκό τουρνουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή