Βρετανία: Ρεκόρ τηλεθέασης σημειώνει το κανάλι της Βουλής

Βρετανία: Ρεκόρ τηλεθέασης σημειώνει το κανάλι της Βουλής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το κανάλι της βρετανικής Βουλής σημειώνει ρεκόρ τηλεθέασης, καθώς το δράμα του Brexit έχει καθηλώσει το βρετανικό κοινό στις οθόνες των κοινοβουλευτικών συζητήσεων. Την Τρίτη, 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατών παρακολούθησε τις συζητήσεις στο Κοινοβούλιο, καταγράφοντας το υψηλότερο ημερήσιο ρεκόρ από την ίδρυση του καναλιού – χωρίς να συνυπολογιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, άνθρωποι που παρακολούθησαν αποσπάσματα από τη Βουλή μέσω Ιντερνετ και ειδησεογραφικών καναλιών ανά τον πλανήτη.

«Το κανάλι της βρετανικής Βουλής μοιάζει όλο και περισσότερο με εκπομπή ριάλιτι», έγραψε ο Guardian. «Είναι σαν ζωντανή μετάδοση του Big Brother. Οι τηλεθεατές κάποιας ηλικίας θα θυμούνται πώς είναι να βλέπεις τους πρωταγωνιστές να κοιμούνται επί ώρες στις πολυθρόνες, με την ελπίδα ότι, εντελώς απροειδοποίητα, θα γίνει της κακομοίρας».

Μέχρι πέρυσι, το κανάλι της βρετανικής Βουλής απειλείτο με περικοπές προϋπολογισμού, ενώ πλέον είναι το μόνο κανάλι του BBC που κερδίζει, αντί να χάνει, τηλεθεατές. Και αυτό που συνέβη την Τρίτη, όταν ο βουλευτής των Συντηρητικών Φίλιπ Λι διέσχισε την αίθουσα και κάθισε στα έδρανα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα μάλιστα που αγόρευε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ήταν μία μοναδική στιγμή για το κανάλι.

Κάποια στιγμή, τον Ιανουάριο, το BBC Parliament είχε ξεπεράσει σε θεαματικότητα το MTV. Το δράμα του Brexit θα κορυφωθεί και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά στο μυαλό των τηλεθεατών θα μείνει για πάντα η εικόνα του προέδρου της Βουλής Τζον Μπέρκοου να φωνάζει «Ordahhh!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή