Jaguar E-Type V 12 από την Ismailos Classics

Jaguar E-Type V 12 από την Ismailos Classics

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To άκουσμα του ονόματος Ismailos Classics προκαλεί άμεση σύνδεση με τις πιο προσεγμένες αντίκες που κυκλοφορούν στην χώρα μας! Τα επιτυχημένα Ismailos Classics Tour που γίνονται κάθε Μάιο αποτελούν σημείο αναφοράς για τους λάτρης των ιστορικών οχημάτων ενώ τα αυτοκίνητα που ανακατασκευάζει η εταιρία και εμπορεύεται φημίζονται για την ποιότητα και την λεπτομέρεια τους.

Με άλλα λόγια πατήρ και υιός Ισμαήλος αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα σε ότι αφορά τα ιστορικά αυτοκίνητα!Είναι το μεράκι τους και αυτό φαίνεται.

Αν και το όνομα Ισμαήλος είναι συνδεδεμένο για σχεδόν 30 χρόνια με το αστέρι της Mercedes-Benz τα κλασσικά αυτοκίνητα αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι που αφορά το κάθε αυτοκίνητο ανεξαρτήτου μάρκας.

Πρόσφατα η Ismailos Classics ανακατασκεύασε και διέθεσε στην αγορά μια Jaguar E-Type V 12.Το αυτοκίνητο αυτό έχει σημαδέψει την δεκαετία του 70 με την εμφάνιση του και την φινέτσα του,παραμένοντας εώς και σήμερα ξεχωριστό!Ο V 12 κινητήρας τοποθετήθηκε το 1971 στην E-Type και την έκανε αμέσως ξεχωριστή.Με 5300 κυβικά και με κτηνώδη για την εποχή ροπή,το συγκεκριμένο μοντέλο πέτυχε τη μαγική επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα.Με 1525 κιλά που ζύγιζε και με 251 ίππους κυριαρχούσε στην κατηγορία του.

Πατώντας πάνω σε ειδικά κατασκευασμένα για αυτό Dunlop ελαστικά σε τροχούς 15 ιντσών κατέγραψε πολλές αγωνιστικές επιτυχίες ενώ ταυτίστηκε και με την οικονομική ελίτ της Αγγλίας ως το αυτοκίνητο που οδηγούσαν όλοι όσοι δεν έκαναν κανένα συμβιβασμό.Είναι το αυτοκίνητο που πολλοί σημερινοί 60άρηδες είχαν ως απόλυτο πόθο…

Την άψογη εκ πρώτης όψεως Jaguar E-Type V 12 του 1972 την έφερε στην χώρα μας η Ismailos Classics από το Βέλγιο πρίν 1 χρόνο.Αμέσως κατά την συνήθη διαδικασία το αυτοκίνητο λύθηκε όλο και προσεκτικά ξεκίνησε η μελέτη για τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν.Κομμάτι κομμάτι…βίδα προς βίδα παρουσία του ίδιου του Αντώνη Ισμαήλου κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις το Κορωπί το αυτοκίνητο άρχισε να χτίζεται από το μηδέν.Αμμοβολή,αντικατάσταση λαμαρινών,ολική ανακατασκευή κινητήρων και μηχανικών μερών είναι κάτι από τις καθημερινές εργασίες που εκτελούνται στην μονάδα των κλασσικών αυτοκινήτων.Κάθε κομμάτι μέταλλο και κάθε γραμμάριο μπογιάς έχει την υψηλή επιστασία των ανθρώπων που χαμογελούν μόνο όταν το αυτοκίνητο που ανακατασκευάζουν θα είναι 100% σωστό.

Οι συγκεκριμένη Jaguar έχει πολλές ώρες εργασία πάνω της..και οι ώρες είναι για τις λεπτομέριες που κάνουν την διαφορά!Δέν είναι τα παραπάνω από 100.000 ευρώ που κοστίζει,άλλωστε είναι ανάρπαστες οι καλές σε παγκόσμιο επίπεδο.Είναι η αξία που παίρνει το αυτοκίνητο από την όρεξη με την οποία το αντιμετώπισαν.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ολοκαίνουργιο,όπως και τότε το μακρινό 1971 που βγήκε το αυτοκίνητο από το Αγγλικό εργοστάσιο.Τα λάστιχά του είναι ολόφρεσκα..στο καλούπι όμως που φτιάχνονταν τότε…το ίδιο και οι ζάντες,το τιμόνι ο λεβιές ταχυτήτων!

Το αυτοκίνητο ακόμα και στατικό σε ταξιδεύει στο παρελθόν..που αντικρίζεις ζωντανό μπροστά σου!Με άλλα λόγια μια ζωντανή ιστορία είναι μπροστά στα μάτια σου με πολύ μερίκα,τόσο που ξυπνάει κρυμμένα συναισθήματα!

Η βόλτα με ένα αυτοκίνητο 50 ετών μοιάζει πάντα ενδιαφέρουσα,υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το ζητάς με όσο θάρρος μπορεί να έχεις απέναντι σε μια τέτοια κατασκευή!Η απόλαυση της οδήγησης και της άνεσης που απολαμβάνουμε με τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι μέρος της εξέλιξης όλων αυτών των ετών!Η εμπειρία και η σύγκριση του τότε με το τώρα είναι δίκαιη μόνο όταν το τότε είναι σε κατάσταση καινουργιου.Μπορεί με ένα αυτοκίνητο 50 ετών κάθε 1 χιλιόμτερο απόστασης να φαίνεται σαν 10,αυτό γιατί όλα έιναι πιο σκληρά,λίγο πιο δύσκολα στη χρήση το τιμόνι,ο συμπλέκτης ο λεβιές ταχυτήτων,η ποιότητα κύλισης κ.α.

Όμως αυτό ισχύει κατά 50% γιατί όπως και να έχει με ένα άψογο τέτοιου επιπέδου αυτοκίνητο,ακόμα και αν είναι 50 ετών…ο ήχος του,το σχήμα του,το κόκπιτ στο εσωτερικό του και η αξία της στιγμής δίνου συντελεστή βαρύτητας σε κάθε χιλιόμετρο που γράφεις μαζί του.Γιαυτό το λόγω αυτή η Jaguar E-Type V 12 είναι μαγική!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή