Στο Εθνικό Αθλητικό Στάδιο της Χαράρε η ανοιχτή κηδεία του Μουγκάμπε

Στο Εθνικό Αθλητικό Στάδιο της Χαράρε η ανοιχτή κηδεία του Μουγκάμπε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταφή του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη σε ηλικία 95 ετών, θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου σε μέρος που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στη Χαράρε.

«Η σορός του αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης στη Ζιμπάμπουε. Η επίσημη νεκρώσιμη ακολουθία προγραμματίζεται το Σάββατο 14 του μηνός, η ταφή θα γίνει την (προσεχή) Κυριακή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζορτζ Σαράμπα, προσθέτοντας ότι ο τόπος της ταφής μένει να οριστεί από την οικογένειά του.

Η κηδεία θα τελεστεί στο Εθνικό Αθλητικό Στάδιο της Χαράρε, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητικό υπόμνημα το οποίο εστάλη στις διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο των εθνικών ηρώων, που είναι εθνικό μουσείο στη Χαράρε και στο οποίο ενταφιάζονται οι πολίτες της Ζιμπάμπουε που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην πατρίδα. Εκεί έχει ταφεί και η πρώτη σύζυγος του Μουγκάμπε, Σάλι. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή