Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ξέχασαν» και τι είπαν στην ανάκριση

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ξέχασαν» και τι είπαν στην ανάκριση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γραμμή του «δεν ξέρω, δεν άκουσα» ακολούθησαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι πρώτοι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων, προκαλώντας εκνευρισμό στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Μετά την απολογία του Δημ. Αγριογιάννη που δεν θυμόταν ούτε την κατάθεση του στην ανακρίτρια και οι Μ. Ευγενικός και ο Θ. Μαρίας, οι οποίοι φέρονται ως μέλη του τάγματος εφόδου Περάματος να επιτέθηκαν σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων το 2012, ακολούθησαν την ίδια τακτική.

Ο Μ. Ευγενικός δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση για το πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή» ανέφερε, προσθέτοντας « Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες για να ακούσω τί έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων», ανέφερε στο δικαστήριο.

Αλλά και ο Θωμάς Μαρίας επέρριψε ευθύνες στην εφέτη ειδική ανακρίτρια, ότι δηλαδή η απολογία του ενώπιον της δεν είναι αληθινή, καθώς, όπως είπε, πιέστηκε να πει ότι δύο άνδρες φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Μου είπε ότι θα πάω σε στρατιωτικές φυλακές γιατί ήμουν φαντάρος…», ισχυρίστηκε, με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Χρησιμοποιείτε μια τακτική όλοι. Δεν ξέρω τί έχετε σκεφτεί όλοι».

Η δίκη διέκοψε για αύριο, Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή