Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Τσινετσιτά της Ρώμης, τον Σεπτέμβριο του 1955, ο Χένρι Φόντα παίρνει έναν υπνάκο, ενώ η Όντρεϊ Χέπμπορν ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην κινηματογραφική βιομηχανία, σε ένα από τα διαλείμματα των γυρισμάτων μιας τεράστιας παραγωγής, που, σύμφωνα με πηγές της εποχής, άγγιξε σε κόστος τα 5 εκατ. δολάρια. To επικής διάστασης «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη υπό τις οδηγίες του Κινγκ Βίντορ και οι δύο σταρ έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Βασισμένο στο ιστορικό μυθιστόρημα, το έργο ακολουθεί πέντε οικογένειες Ρώσων ευγενών την περίοδο της γαλλικής εισβολής στη Ρωσία στις αρχές του 19ου αιώνα. Ως κόμης Πιερ Μπεζούχωφ και ως κόμισσα Νατάσα Ροστόβα, ο Φόντα και η Χέπμπορν χτίζουν μπροστά στην κάμερα μια σχέση ζωής, η οποία περνά από διαφορετικά στάδια.

Χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος είχε ενσαρκώσει τον Ρώσο αριστοκράτη στην ηλικία των 50, θα ομολογήσει πως γνώριζε ότι ήταν πολύ μεγάλος για τον ρόλο, αλλά ότι τον είχε δεχτεί για καθαρά οικονομικούς λόγους. Από τη μεριά της, η Χέπμπορν αμείφθηκε για τη συμμετοχή της στην ταινία με το ποσό των 350.000 δολαρίων – οι υψηλότερες απολαβές μέχρι τότε για γυναίκα ηθοποιό. Πάντα σεμνή και μετριόφρων, η Όντρεϊ ζήτησε από τον ατζέντη της να μην το πει σε κανέναν. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή