Το “Downton Abbey” έγινε ταινία και κάνει πρεμιέρα (βίντεο)

Το “Downton Abbey” έγινε ταινία και κάνει πρεμιέρα (βίντεο)

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική σειρά "Downton Abbey" (Ο Πύργος του Downton) εγινε ταινία και θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους βρετανικούς κινηματογράφους την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 12 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η προβολή της στην Ελλάδα, ενώ σστους αμερικανικούς κινηματογράφους θα βγει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η πλοκή θα τοποθετείται στο έτος 1927 (μια χρονιά μετά από εκείνη του φινάλε της σειράς) με την Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση του 1929 στον ορίζοντα και τους Κρόλεϊ να στριμώχνονται οικονομικά και να υποχρεώνονται να ζήσουν με μειωμένο το υπηρετικό προσωπικό τους.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς του ITV θα συμμετέχουν στην ταινία, περιλαμβανομένων της Μισέλ Ντόκερι (Λαίδη Μαίρη), του Χιού Μπόνβιλ (κόμης Ντάουντον), της Τζοάν Φρόγκατ (Άννα Μπέιτς) και της Μάγκι Σμιθ (κόμισσα του Πύργου), η οποία ήταν η τελευταία ηθοποιός από το καστ που είπε το ναι για ταινία.

Η Λόρα Κάρμαϊκλ θα επιστρέψει ως Λαίδη Ίντιθ, η Λέσμι Νίκολ ως κ.Πάτμορ, ο Άλεν Λιτς ως Τομ Μπράνσον και η Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν ως Λαίδη Κόρα, ο Ρομπ Τζέιμς-Κόλιερ ως Τόμας Μπάροου, η Φίλις Λόγκαν ως κ.Χιουζ, η Μπρένταν Κόιλ ως κ. Μπέιτς, ο Μάθιου Γκουντ ως Χένρι Τάλμποτ, η Σόφι ΜακΣέρα ως Ντέιζι Μέισον, η Πενέλοπι Γουίλτον ως Λαίδη Ίζομπελ και ο Τζιμ Κάρτερ ως κ. Κάρσον.

Επιπλέον στην ταινία θα συμμετάσχει και η σύζυγος του Κάρτερ στη ζωή, η ηθοποιός Ιμέλντα Στόντον, η οποία θα υποδύεται την Λαίδη Μπάγκσο.

Ένας χαρακτήρας που δεν θα επιστρέψει ωστόσο είναι η Λίλι Τζέιμς, η οποία υποδυόταν την Λαίδη Ρόουζ. Όπως είπε η ίδια στο περιοδικό People: "Ο χαρακτήρας της Ρόουζ εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και έτσι θα ήταν τραβηγμένο να την επαναφέρουμε. Θα ήθελα να επέστρεφα για μια σκηνή, αλλά μια ταινία δεν μπορεί να είναι σαν ένα έκτακτο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο και είναι απαραίτητο να είναι επικεντρωμένη η πλοκή. Απλώς δεν υπήρχε χώρος για την Ρόουζ".

Άλλες λεπτομέρειες για την ταινία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η ταινία θα περιστρέφεται γύρω από μια βασιλική επίσκεψη του βασιλιά Γεωργίου V και της βασίλισσας Μαίρης.

Στην ταινία ο μπάτλερ Κάρσον, τον οποίο υποδύεται ο Τζιμ Κάρτερ, καλείται από την Λαίδη Μαίρη να επιστρέψει μετά τη συνταξιοδότησή του για να αποκαταστήσει την δόξα στον Ντάουντον ενόψει της επίσκεψης των επίσημων προσκεκλημένων.

Στην ταινία η Λαίδη Μαίρη εξετάζει αν θα εγκαταλείψει για πάντα το κτήμα, αλλά η Άννα Μπέιτς την πείθει να παραμείνει.

Παράλληλα, ο Μπράνσον αποκτά νέο έρωτα και η κ. Πάτμορ υπερασπίζεται την τιμή της κουζίνας της από την εισβολή των γαλαζοαίματων.

Την μουσική για την ταινία υπογράφει και πάλι ο βραβευμένος με δύο Έμμυ για την μουσική της σειράς Τζον Λαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή