Σε αύξηση κεφαλαίου έως και 50 εκατ. ευρώ προχωρεί η Briq Properties

Σε αύξηση κεφαλαίου έως και 50 εκατ. ευρώ προχωρεί η Briq Properties

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κτίρια γραφείων στο κέντρο της Αθήνας και σε βασικούς οδικούς άξονες, logistics και ξενοδοχεία θα αποτελέσουν τους επόμενους επενδυτικούς στόχους της Briq Properties ΑΕΕΑΠ του ομίλου Infoquest. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ, δείγμα των φιλοδοξιών της διοίκησης να διπλασιάσει την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Briq Properties κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 16 ακίνητα συνολικής αξίας 43 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου, με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου, «η εταιρεία έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειές της για τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της και διερευνά την αγορά των ακινήτων για τον έγκαιρο εντοπισμό των κατάλληλων ακινήτων που θα ικανοποιούν τα ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η επενδυτική της στρατηγική και πολιτική». Στόχος θα είναι κατ’ αρχάς τα κτίρια γραφείων, κυρίως στην Αττική, τα εμπορευματικά κέντρα (logistics) και οι αποθηκευτικοί χώροι σε τοποθεσίες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, όπως π.χ. ο Ασπρόπυργος. Επίσης, στο στόχαστρο της Briq Properties θα βρεθούν και τα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία σε τουριστικές κυρίως περιοχές, χωρίς να αποκλείεται επένδυση σε ξενοδοχεία στις μεγάλες πόλεις ή/και σε μεγαλύτερου μεγέθους ξενοδοχειακές μονάδες, εφόσον προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις. Επίσης, η εταιρεία θα εξετάσει και επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα (καταστήματα) εφόσον παρουσιάζουν ελκυστικές αποδόσεις ή υπάρχει δυνατότητα υπεραπόδοσης λόγω χαμηλότερου τρέχοντος ενοικίου από το αγοραίο.

Ηδη, η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου έχει ξεκινήσει, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή οι μέτοχοι της έκτακτης γενικής συνέλευσης έδωσαν την έγκρισή τους. Πέραν των ποσών που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου, η εταιρεία έλαβε κι ένα κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, με αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον επαρκή ρευστότητα για σημαντικές κινήσεις στην αγορά ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη επενδυτική κίνηση της Briq Properties αφορά την απόκτηση, τον Απρίλιο, του ξενοδοχείου Mr & Mrs White Tinos, στην Τήνο. Η επένδυση για το ακίνητο των 7.877 τ.μ. και των 60 δωματίων ανήλθε σε 2,96 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο μισθώνεται από τη Hotel Brain, η οποία και το διαχειρίζεται.

Εν τω μεταξύ, χθες, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων από μισθώματα σε 1,3 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ για την περίοδο του φετινού πρώτου εξαμήνου. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 779.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε και κέρδη 901.000 ευρώ από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία, αυξημένα κατά 42% σε ετήσια βάση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή