Επεισοδιακό το μεταμεσονύχτιο κλείσιμο της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου (βίντεο – φωτογραφίες)

Επεισοδιακό το μεταμεσονύχτιο κλείσιμο της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από άλλη μία μαραθώνια και εκρηκτική συζήτηση και ψηφοφορία κατά του Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, αργά χθες τη νύχτα – για την ακρίβεια στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης – το Βρετανικό κοινοβούλιο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της σεζόν 2017-2019.

Επεισοδιακό το μεταμεσονύχτιο κλείσιμο της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Η αναστολή των εργασιών της Βουλής θα ισχύσει ως τη 14η Οκτωβρίου,δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Επεισοδιακό το μεταμεσονύχτιο κλείσιμο της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Μετά από μία πολύωρη διαδικασία, η Βουλή ψήφισε «όχι» για δεύτερη φορά στην πρόταση του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές πριν το Brexit , ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει  αίτημα στην ΕΕ για παράταση, αν και πλέον είναι υποχρεωμένος από τον νόμο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τζόνσον ανακοίνωσε  το κλείσιμο της βρετανικής Βουλής έως τις 14 Οκτωβρίου, εν μέσω επεισοδιακών αντιδράσεων και καταστάσεων.

Επεισοδιακό το μεταμεσονύχτιο κλείσιμο της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην αίθουσα για την τελετή λήξης της κοινοβουλευτικής περιόδου όπως ορίζει το πρωτόκολλο ενώ άλλοι άρχισαν να τραγουδούν για να δείξουν την συμπαράσταση τους στον Μπόρις Τζόνσον.

Τον μεγαλύτερο σάλο προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, Τζον Μπέρκου, ότι θα παραιτηθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ενώ – στη λήξη των εργασιών – ο εμβληματικός πλέον "Mr Order" δήλωσε οργισμένος ότι «δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ή κανονική αναστολή».

Στις 14 Οκτωβρίου η βασίλισσα Ελισάβετ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Βουλής με την καθιερωμένη ομιλία της,  η οποία κατά παράδοση  παρουσιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Επεισοδιακό το μεταμεσονύχτιο κλείσιμο της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Οι ψηφοφορίες επί της Ομιλίας της Βασίλισσας είναι πιθανόν να διεξαχθούν την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή