Προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη προαναγγέλλει ο Νετανιάχου

Προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη προαναγγέλλει ο Νετανιάχου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη προαναγγέλλει ο Νετανιάχου-1

«Σήμερα, ανακοινώνω την πρόθεσή μου, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να εφαρμόσω την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στην βόρεια Νεκρή Θάλασσα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε μια συνέντευξη Τύπου στην Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με το BBC, η εν λόγω κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στα ακροδεξιά κόμματα, στα οποία ο Νετανανιάχου θα πρέπει να βασιστεί ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόκειται για μια κίνηση στην οποία αντιτίθενται οι Παλαιστίνιοι. 

Το Ισραήλ κατέχει την Δυτική Οχθη από το 1967, ωστόσο περαιτέρω προσάρτηση σταμάτησε. Να σημειωθεί ότι οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν ολόκληρη η Δυτική Όχθη να είναι στο μέλλον ανεξάρτητο κράτος. Από την πλευρά του ο Νετανιάχου έχει τονίσει ότι το Ισραήλ θα διατηρεί πάντοτε την παρουσία του στην κοιλάδα του Ιορδάνη για λόγους ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή