Τουρκική δυσφορία για τη στάση των ΗΠΑ στη Συρία

Τουρκική δυσφορία για τη στάση των ΗΠΑ στη Συρία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσφορία της τουρκικής κυβέρνησης για την πορεία εφαρμογής της πρόσφατης συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία εξέφρασε, χθες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Μιλάμε για έναν σύμμαχο που δεν μπορεί να δράσει ανεξάρτητα από μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συνεργασία των Αμερικανών με την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. «Από τη μια μεριά λαμβάνουν διακοσμητικά μέτρα απέναντί μας, ενώ από την άλλη ενισχύουν τη συνεργασία τους με τους τρομοκράτες», προσέθεσε ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία θα αναλάβει μονομερή δράση για να εκδιώξει τους Κούρδους, εάν δεν αλλάξει η στάση των ΗΠΑ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος. «Η αποστολή, μέχρι τώρα, 50.000 φορτηγών με εφόδια και πυρομαχικά προς τους τρομοκράτες, μας έχει ενοχλήσει πραγματικά», δήλωσε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι προσδοκά από τις ΗΠΑ «να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας, ώστε να επιστρέψουν οι πρόσφυγες». Μετά τη συνάντησή του με τον Ρος, ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, για την έναρξη διαπραγματεύσεων, με προοπτική διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή