Διέπραξε δύο ληστείες ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας

Διέπραξε δύο ληστείες ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συμμετοχή σε δύο ένοπλες ληστείες, το διάστημα που ήταν κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, κατηγορείται 39χρονος Ελληνας ποινικός. Πρόκειται για τον Γ.Κ., καταδικασμένο από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για συμμετοχή στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος του ξεκίνησε μετά την ένοπλη ληστεία σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο, την 24η Μαρτίου. Εκείνη τη νύχτα δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες και γάντια απείλησαν την υπάλληλο με αυτόματο και άρπαξαν από το ταμείο 1.000 ευρώ πριν διαφύγουν με μηχανή. Τις πρώτες ώρες μετά τη ληστεία, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο παράπηγμα του 39χρονου στις αγροτικές φυλακές και εντόπισαν ρούχα, παπούτσια και γάντια παρόμοια με εκείνα που φορούσε ο ένας από τους δράστες της ληστείας, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Τους μήνες που ακολούθησαν, η έρευνα συνεχίστηκε και προέκυψε ότι ο 39χρονος πλην της ληστείας στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο είχε διαπράξει μία ακόμα ληστεία, αυτή τη φορά στην Πάτρα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος βγήκε από τη φυλακή και μαζί με συνεργούς του λήστεψε τα γραφεία του ΚΤΕΛ Πατρών, πριν επιστρέψει στο κελί του. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο και προχώρησαν σε άρση του απορρήτου. Επιβεβαιώθηκε με αυτόν τον τρόπο ότι ο 39χρονος είχε φυσική παρουσία σε Πάτρα και Ναύπλιο, τον κρίσιμο χρόνο που διαπράχθηκαν οι δύο ληστείες. Συμπληρωματικά, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να προχώρησε και σε ταυτοποίησή του από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στα δύο σημεία. Για εμπλοκή στην υπόθεση ερευνώνται τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας.

Ο 39χρονος είχε τακτικές τηλεφωνικές επαφές μαζί τους. Μάλιστα, έγιναν έρευνες στα σπίτια τους και βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και φυσίγγια. Ενώ τα κελιά των κρατουμένων ελέγχονται τακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, το βράδυ της ληστείας στο Ναύπλιο περιέργως δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο δωμάτιο του βαρυποινίτη το διάστημα από τις 9 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Ο 39χρονος που πλέον κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε στην ομάδα που είχε φέρει εις πέρας την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Πρωτόδικα καταδικάστηκε, ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή