Καθαρά κέρδη 37,2 εκατ. η Lamda Development το πρώτο εξάμηνο

Καθαρά κέρδη 37,2 εκατ. η Lamda Development το πρώτο εξάμηνο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 37,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο η Lamda Development, αυξημένα κατά 48,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε η εμφάνιση κερδών ύψους 49,68 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία. Κατά το περυσινό εξάμηνο, τα σχετικά κέρδη είχαν διαμορφωθεί σε 45,5 εκατ. ευρώ, επομένως φέτος προέκυψε πρόσθετο όφελος της τάξεως του 9%.

Πάντως, χωρίς τα κέρδη από την αποτίμηση το λειτουργικό αποτέλεσμα της Lamda διαμορφώθηκε σε 27 εκατ. ευρώ, από 25 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο.

Αντιστοίχως, μικρή βελτίωση σημείωσε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας, που διαμορφώθηκε σε 39,51 εκατ. ευρώ, από 38,48 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμπορικών κέντρων του ομίλου, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 1,1% σε 260 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως, τα συνολικά λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκε κατά 6% σε 32 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το εμπορικό κέντρο The Mall Athens εμφάνισε οριακή βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 0,7%, σε 14,4 εκατ. ευρώ.

Αισθητά υψηλότερη ήταν η επίδοση του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, καθώς τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23,3%, ως αποτέλεσμα της εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 16. Σύμφωνα με το νέο αυτό πρότυπο, μέρος του μισθώματος της τρέχουσας περιόδου λογίζεται εφεξής ως χρηματοοικονομικό έξοδο, το ύψος του οποίου ανήλθε στο πόσο του 1,7 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σταθερά κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο σε 8,6 εκατ. ευρώ.

Οπως προκύπτει πάντως, κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση της επισκεψιμότητας στα εν λόγω εμπορικά κέντρα κατά 2,4% σε ετήσια βάση. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις των καταστημάτων σημείωσαν ενίσχυση της τάξεως του 1,1%. Μάλιστα, τον Ιούλιο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ σημαντικά ενισχυμένος σε ποσοστό 5,4% ήταν και ο δείκτης επισκεψιμότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, η επένδυση για την αξιοποίηση του όμορου του Golden Hall κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης εξελίσσεται ομαλά. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτελείται βάσει χρονοδιαγράμματος και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πριν από το τέλος του 2019. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή