Ο Ναδάλ κρατάει… ενεργό τον Φέντερερ

Ο Ναδάλ κρατάει… ενεργό τον Φέντερερ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον νέο του θρίαμβο στο Φλάσινγκ Μέντοουζ της Νέας Υόρκης, ο «βασιλιάς του χώματος»  Ράφα Ναδάλ απέδειξε ότι παραμένει κορυφαίος και σε άλλες επιφάνειες, απειλώντας πλέον το απόλυτο ρεκόρ κατάκτησης τουρνουά του Γκραν Σλαμ που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ. Κι αυτό αναμένεται να χαρίσει έξτρα ενδιαφέρον στους φίλους του τένις.

Ο 33χρονος Ισπανός τενίστας συμπλήρωσε 19 τίτλους στα μεγάλα τουρνουά του κόσμου (Γουίμπλεντον, Ρολάν Γκαρός, Νέα Υόρκη και Μελβούρνη) φτάνοντας σε απόσταση… βολής τον Ελβετό Φέντερερ των 20 τίτλων. Αυτό μάλιστα φέρεται να πείθει τον Φέντερερ να αναβάλει την αποχώρησή του από τα κορτ, σύμφωνα με τον βετεράνο πρωταθλητή και νυν τηλεσχολιαστή Ματς Βιλάντερ, ώστε να αποτρέψει την απώλεια του ρεκόρ του: «Αυτό θα κάνει τον Φέντερερ να συνεχίσει να παίζει για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια», είπε.

Ο Ναδάλ έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη σκιά του Φέντερερ. Είναι μόνο στο Ρολάν Γκαρός που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, με 12 κατακτήσεις, εξ ου και «βασιλιάς του χώματος».

Κι όμως, στο Οπεν της Νέας Υόρκης έδειξε σπουδαία αντοχή για την ηλικία του, παλεύοντας επιτυχώς για σχεδόν πέντε ώρες μέσα στη ζέστη με έναν αρκετά νεότερο Δανιήλ Μεντβέντεφ. Η σκληρή δουλειά του Ισπανού εκτός κορτ, σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, απέδωσε για μία ακόμη φορά.

Ο Ναδάλ δεν έχει το χάρισμα του Φέντερερ που κάνει τον Ελβετό δημοφιλέστατο. Δεν είναι ούτε πλακατζής σαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ούτε σόουμαν σαν τον Γκαέλ Μονφίς. Δύσκολα τον συμπαθεί ένας ουδέτερος βλέποντάς τον συχνά αγέλαστο να μάχεται σκληρά, αδυσώπητα με τη ρακέτα.

Ωστόσο, ο «Ράφα» έχει πολύ αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο, κυρίως μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, έχοντας ενισχύσει την ανέγερση σχολείων όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στο Μεξικό και στην Ινδία, πέρα από άλλες δωρεές. Οταν η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Μαγιόρκα, πλημμύρισε, ο Ναδάλ στέγασε πλημμυροπαθείς και πήρε τη σκούπα να καθαρίσει τους δρόμους στη γειτονιά του. Με τα ίδια μπράτσα που σαρώνει και τους τίτλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή