Κυρ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο (Βίντεο)

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο (Βίντεο)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρέστη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνονοντας διαβεβαιώσεις για στήριξη του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και συμβουλές για τα «πρωτάκια».

 Ο πρωθυπουργός, αφού ευχήθηκε καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη σχολική χρονιά με πλούσιες εμπειρίες, είπε ότι σήμερα «θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και σε 5.500 νηπιαγωγεία, με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».

Απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές, ειδικά στα πρωτάκια, τόνισε: «Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη».

Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει, εκτιμά και σέβεται το πολύ δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν. «Και να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του επισημαίνοντας: «Να ευχηθώ, λοιπόν, από την καρδιά μου, να έχετε μία καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά, να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτήν την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία. Να είστε καλά. Καλή χρονιά από καρδιάς». 

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μαθητών, ο κ. Μητσοτάκης φύτεψε μία ελιά στον κήπο του σχολείου, ενώ του επεφύλασσαν μία ευχάριστη έκπληξη προσφέροντάς του μία μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση που έκαναν επιμελώς σε σχολική δράση την προηγούμενη περίοδο. 

Στη συνομιλία του με τους δασκάλους και τους γονείς, ο κ. Μητσοτάκης, αφού τους διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους, αναφέρθηκε στον ρόλο του δασκάλου στη συνολική διαμόρφωση και μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. «Όλοι μας, τους καλούς δασκάλους θυμόμαστε», υπογράμμισε, ενώ επαίνεσε τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τη σημαντική δραστηριότητά τους αλλά και την καλή μεταξύ τους συνεργασία. 

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδκής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή