Βρετανία: Οι Συντηρητικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις – Νέο δημοψήφισμα θέλει η πλειοψηφία

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις – Νέο δημοψήφισμα θέλει η πλειοψηφία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To κυβερνών Συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μία ημέρα μετά το κλείσιμο του βρετανικού κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και τις επεισοδιακές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν και κατέληγαν σε ψηφοφορίες – ήττα για τον Βρετανό πρωθυπουργό. 

Μάλιστα, στη σύντομη θητεία του ως πρωθυπουργός, ο Τζόνσον έχασε και τις έξι ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στη Βουλή των Κοινοτήτων, θέτοντας υποψηφιότητα για μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Ωστόσο, στην διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar, το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον εμφανίζει ποσοστό 38% στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν μόλις 24%.

Και τα δύο κόμματα ωστόσο έχουν χάσει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Επιπλέον, λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είναι υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος επί της όποιας συμφωνίας για Brexit.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 5 με 9 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφοριες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή