Αυξημένο τζίρο παρουσίασε η JTI Hellas το 2018

Αυξημένο τζίρο παρουσίασε η JTI Hellas το 2018

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα έσοδα και μείωση κερδών παρουσίασε η JTI Hellas το 2018. Η εταιρεία εισαγωγής καπνικών προϊόντων ανακοίνωσε κύκλο εργασιών ύψους 721,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1% σε σχέση με το 2017. Τα καθαρά έσοδα της επιχείρησης, εξαιρουμένου του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καπνικά, ανήλθαν σε 75,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7% σε σχέση με τη χρήση του 2017.

Η εταιρεία αναφέρει μικρή κάμψη του όγκου πωλήσεων, αλλά επειδή η αγορά υποχώρησε με μεγαλύτερη ένταση, η ίδια εκτιμά ότι κέρδισε μερίδιο αγοράς. Η αύξηση των εσόδων προήλθε από την αύξηση της τιμής των περισσοτέρων προϊόντων, τη στιγμή που η φορολογία παρέμεινε σταθερή. Ειδικότερα, η JTI Hellas πέρυσι εφάρμοσε αύξηση στη λιανική τιμή πώλησης τσιγάρων κατά 0,10 ευρώ και των roll you own καπνικών (καπνός για στριφτά τσιγάρα) κατά 0,30 ευρώ. Η αύξηση αυτή έγινε με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας ενώ το ποσοστό των αποφορολογημένων πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 10,51% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 9,95% που ήταν για το 2017. Το σύνολο των εσόδων της JTI Hellas αφορά αποκλειστικά εμπορική δραστηριότητα, δηλαδή εισαγωγή και πώληση καπνικών προϊόντων.

Παρά τις ανατιμήσεις των προϊόντων, τα καθαρά κέρδη προ φόρων της επιχείρησης μειώθηκαν κατά 13,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας υποχώρηση κατά 63% σε σχέση με το 2017. Η υποχώρηση αυτή αποδίδεται στο αυξημένο κόστος πωλήσεων και στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, όπως επίσης και στην αυξημένη καταβολή φόρου εισοδήματος.

Για το 2019 η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές. «Η εκτίμησή μας για τη διατήρηση της συνολικής αγοράς τσιγάρων κατά το 2019 είναι στο ίδιο επίπεδο με το 2018», αναφέρει η διοίκηση της JTI Hellas στις οικονομικές της καταστάσεις, προσθέτοντας και η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρος.

H JTI Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της JTI (Japan Tobacco International), η οποία παράγει και διανέμει διεθνώς γνωστά προϊόντα καπνικών, όπως Camel, Winston, Benson & Hedges κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή