Τακτική «δεν είδα, δεν ξέρω» στη δίκη της Xρυσής Αυγής

Τακτική «δεν είδα, δεν ξέρω» στη δίκη της Xρυσής Αυγής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη άρνηση του κατηγορητηρίου, τακτική που ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες οι κατηγορούμενοι που απολογούνται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε και σήμερα ο Αν. Πανταζής που είχε διατελέσει στέλεχος της ΧΑ (πυρηνάρχης) και ο οποίος απολογείται τόσο για τις επιθέσεις κατά Αιγυπτίων ψαράδων, όσο και για την αιματηρή επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ.

Ο Αν. Πανταζής υποστήριξε από την αρχή της απολογίας του, πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα.

Αρκετές φορές η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, τόνισε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις και καταθέτει άλλα από εκείνα που περιλαμβάνονται στις ανακριτικές του απολογίες.

Ο κατηγορούμενος  αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, εμμένοντας στη θέση της αναίτιας σύλληψης.

«Εκεί που οδηγούσαμε το μηχανάκι», είπε «μας συνέλαβαν». Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων, είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του.

Αν και επανειλημμένως επισημάνθηκε από το δικαστήριο, ότι το θύματα τον έχουν αναγνωρίσει και στο ακροατήριο, ο ίδιος είπε ότι «ήταν λογικό. Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια. Τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι», είπε.

Η απολογία του συνεχίζεται για το σκέλος της κατηγορίας που αφορά στην επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή