Εκδρομή Ευρωπαίων επιτρόπων στη Βαλλονία

Εκδρομή Ευρωπαίων επιτρόπων στη Βαλλονία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα θέρετρο της Βαλλονίας, 40 λεπτά από τις Βρυξέλλες, βρίσκονται από χθες το απόγευμα οι 27 υποψήφιοι επίτροποι. Εχουν προσκληθεί από την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για ένα έντονο εικοσιτετράωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να κάνουν «team building» – όρος που χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες όταν καλούν τους εργαζομένους τους εκτός γραφείου, για να περάσουν ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους.

Καθώς η νέα Επιτροπή μπορεί να συγκριθεί με μια τεράστια εταιρεία με χιλιάδες εργαζομένους, οι επικεφαλής καλό θα ήταν να αρχίσουν να γνωρίζονται από νωρίς, διότι κατά την επόμενη πενταετία αναμένεται να συνεργαστούν πολύ στενά. Είναι η πρώτη φορά που οι «27» θα βρεθούν όλοι μαζί, καθώς μόλις την Τρίτη η νέα πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε τη σύνθεσή της στις Βρυξέλλες.

Σκοπός είναι οι «27» να βρεθούν σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, η οποία χαρακτηρίζει το βαλλονικό χωριό Genval, όπου βρίσκονται από χθες οι νέοι επίτροποι, γνωστό για τη λίμνη και το Chateau du Lac, το κάστρο που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και το οποίο φιλοξένησε χθες το βράδυ τους 27 ισχυρούς της Ε.Ε. Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζονται, άλλωστε. Ετσι, μερικά ποτά και κάποια γεύματα που θα μοιραστούν για μία ημέρα ίσως βοηθήσουν να σπάσουν τον αρχικό πάγο που μπορεί να υπάρχει. Τέτοιου είδους «εκδρομές» δεν είναι ασυνήθιστες. Και επί Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε οργανωθεί μια μεγαλύτερης διάρκειας συνάντηση πριν αναλάβει η τότε Επιτροπή –τέλος Αυγούστου του 2014– με σκοπό να γνωριστούν οι επίτροποι μεταξύ τους και να δημιουργηθεί μια φιλική ατμόσφαιρα, κάτι που ήταν σίγουρο ότι θα χρειαζόταν (και χρειάστηκε) τα επόμενα χρόνια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως βοηθήσει να καταλάβουν καλύτερα και τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του καθενός, καθώς, ειδικά στην περίπτωση των πέντε αντιπροέδρων, δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο, αφού οι αρμοδιότητές τους επεκτείνονται σε μια σειρά από χαρτοφυλάκια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή