Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι

Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι αποκαλύπτει απομαγνητοφωνημένη ηχογράφηση που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα Sabah. Ο αυτοεξόριστος Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο, από πράκτορες του Ριάντ. Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει την ομάδα πρακτόρων «ομάδα δολοφονίας», ενώ στην ηχογράφηση, ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής που συνόδευε την ομάδα χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο «ζώο για θυσία». Το δημοσίευμα της Sabah αναφέρει ότι ο Κασόγκι υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού εισήλθε στο προξενείο και ενημερώθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει στο Ριάντ εξαιτίας «διαταγής της Ιντερπόλ».

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή των προξενικών υπαλλήλων, οι οποίοι τον νάρκωσαν. Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι πριν πεθάνει απευθύνονταν προς τους δολοφόνους του, από τους οποίους ζήτησε να μην του καλύψουν το στόμα λόγω του άσθματος από το οποίο έπασχε. Η Sabah υποστηρίζει ότι η μαγνητοφώνηση περιέχει τους ήχους διαμελισμού του Κασόγκι, υπό την εποπτεία του Σαουδάραβα ιατροδικαστή. Εναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι, η σορός του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου δεν έχει εντοπιστεί, ενώ η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ χαρακτήρισε τη δολοφονία του, κατ’ εντολήν του Ριάντ, «προσχεδιασμένη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή