Σε δημοπρασία το εντυπωσιακό δαχτυλίδι από ένα και μόνο διαμάντι

Σε δημοπρασία το εντυπωσιακό δαχτυλίδι από ένα και μόνο διαμάντι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημοπρασία του Sotheby's κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μαϊάμι 2018, πωλήθηκε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που σχεδίασαν ο παγκοσμίως φημισμένος σχεδιαστής Μαρκ Νιούσον (Mark Newson) και ο απερχόμενος επικεφαλής σχεδιαστής της Apple, Σερ Τζόνι Άιβ (Sir Jony Ive).

Ανώνυμος αγοραστής το απέκτησε, καταβάλλοντας το ποσό των 256.250 δολαρίων. Το δαχτυλίδι θα κατασκευάζετο από ένα ενιαίο διαμάντι, και θα προσαρμοζόταν στις διαστάσεις που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του. Το δαχτυλίδι, πλέον, ολοκληρώθηκε.

Συνιστά ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών, καθώς είναι το πρώτο εξ' ολοκλήρου από διαμάντι δαχτυλίδι που μπορεί να φορεθεί!

Κόπηκε από μία και μόνη αδαμάντινη πέτρα, η οποία κατασκευάστηκε στην αμερικανική Diamond Foundry, με χρήση αντιδραστήρα πλάσματος και με μια επιστημονική διαδικασία για τη δημιουργία της αδαμάντινης πέτρας μέσω ελέγχου ατόμων.

Σε δημοπρασία το εντυπωσιακό δαχτυλίδι από ένα και μόνο διαμάντι-1

Μέσω αυτής της διαδικασίας επέτυχαν τη δημιουργία μιας αδαμάντινης πέτρας αρκετά μεγάλης ώστε να κοπεί το περίτεχνο δαχτυλίδι χωρίς να απαιτούνται μεταλλικά μέρη.

Κατασκευάστηκε ειδικά για τον (RED), ένα οργανισμό αφοσιωμένο στην ενίσχυση της ευαισθησίας του κόσμου για το HIV/AIDS και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών για την αντιμετώπισή του.

Η δημοπρασία έγινε πέρυσι, στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου event της (RED). «Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δαχτυλίδι. Είναι ένα αντικείμενο απόλυτης ομορφιάς και βιωσιμότητας, το οποίο πρόκειται να σώσει ζωές. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Τζόνι, τον Μαρκ και την Diamond Foundry που πρόσφεραν εξαιρετικό ντιζάιν και τέχνη για να βοηθήσουν να δοθεί τέρμα στο AIDS» τόνισε η γενική διοικητική διευθύντρια του (RED), Τζένιφερ Λοτίτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή