Τένις: Η Ελλάδα 3-0 το Λουξεμβούργο

Τένις: Η Ελλάδα 3-0 το Λουξεμβούργο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κλέβει την παράσταση εντός και εκτός των κορτ, η εθνική ομάδα τένις των ανδρών νίκησε το Λουξεμβούργο με 3-0 στην πρώτη ημέρα των αγώνων για τον Α΄ όμιλο της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του κυπέλλου Ντέιβις, που διεξάγεται στη Βαρυμπόμπη. Οι διεθνείς μας αντιμετωπίζουν σήμερα (11.00) την Πολωνία.

Μπορεί οι κερκίδες να γέμισαν από φιλάθλους προκειμένου να δουν τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και οι άλλοι τενίστες μας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Την πρώτη νίκη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε ο Μιχάλης Περβολαράκης. Ο 23χρονος βρέθηκε πίσω στην αρχή της αναμέτρησης με τον Ούγκο Νάστασι, κατάφερε να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ, αλλά ο τενίστας από το Λουξεμβούργο υπερίσχυσε με 7-6. Στα δύο επόμενα σετ όμως ο πρωταθλητής μας δεν άφησε περιθώρια ελπίδας στον αντίπαλό του. Επικράτησε με 6-3, 6-1, έκανε το 1-0 και έδωσε την πρώτη νίκη στην Εθνική.

Η συνέχεια ανήκε στον Στέφανο Τσιτσιπά. Η αναμέτρηση με τον Τομ Ντίντριχ έμοιαζε… χαλαρή προπόνηση για τον κορυφαίο τενίστα μας. Χρειάστηκε μόνο 48 λεπτά για να νικήσει με 6-1, 6-0 χάνοντας μόνον επτά πόντους στο σερβίς του. Υστερα από αυτή τη νίκη, το παιχνίδι στο διπλό είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Μάρκος Καλοβελώνης – Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισαν τους Κρις Ρόντες – Κριστόφ Τολ και επικράτησαν με 6-4, 7-5. «Πιστεύω ότι η νίκη του Μιχάλη βοήθησε στην ψυχολογική μου κατάσταση. Το άγχος βοηθά πάντα να σε κρατήσει έτοιμο για τον αγώνα. Το κλίμα ήταν σχετικά καλό. Οι άνθρωποι το απόλαυσαν. Ενιωσα από την αρχή σαν στο σπίτι μου. Αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσω κάποιους δύσκολους αντιπάλους. Πρέπει να είμαι έτοιμος γι’ αυτούς τους αγώνες, που θα κρίνουν την πρόκρισή μας στη δεύτερη κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου μας, η Πολωνία υπερίσχυσε του Μονακό με 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή