Ποδόσφαιρο: Μετωπική κατά βίας, διαφθοράς

Ποδόσφαιρο: Μετωπική κατά βίας, διαφθοράς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία επιτροπής για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και των χειραγωγημένων αγώνων με τη συμμετοχή ειδικών της UEFA αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, των προέδρων των ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ 1 και Ενωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ και εκπροσώπων της UEFA. O κ. Αυγενάκης προανήγγειλε την κατάθεση νέου αθλητικού νομοσχεδίου το αργότερο έως τις αρχές του επόμενου έτους, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Η Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποιότητα και όλα αυτά θα τα αναβαθμίσουμε. Tο αργότερο με το νέο έτος θα είμαστε σε θέση να φέρουμε προς ψήφιση τον νέο αθλητικό νόμο με όλες τις βελτιώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Αυτός είναι ο στόχος, να δουλέψουμε εντατικά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και, κυρίως, να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα προβλήματα που εμφανίζει ένας νόμος γερασμένος, που προσφάτως βελτιώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία όμως δεν λειτουργούν και, αν τελικά εφαρμοστούν, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι θα λύσουν».

Ο διευθυντής ακεραιότητας και κανονισμών της UEFA, Αντζελο Ρηγόπουλος, δήλωσε: «Ο αθλητικός νόμος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και για να γίνει αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων, ενώ οι δύο ειδικοί που θα συμμετάσχουν στην ομάδα θα φέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Νωρίτερα ο κ. Αυγενάκης, κατά την έναρξη των εργασιών της ετήσιας σύσκεψης της Ευρωλίγκας με θέμα «Ασφάλεια γηπέδων και πρόληψη – αντιμετώπιση της βίας», που φιλοξενήθηκαν στη ΓΓΑ, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εχει αποφασιστεί και έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τους κανόνες λειτουργίας των γηπέδων, για τους οργανωμένους οπαδούς και τις σχέσεις τους με τις ομάδες, για την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία των ομάδων με τις αρχές ασφαλείας, και για την αναβάθμιση των security στα γήπεδα».

Αναφερόμενος στην εθνική ομάδα, είπε με νόημα: «Προσβλέπουμε σε καλύτερο μέλλον της. Με ανανεωμένο διοικητικό πνεύμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή