Με την επίθεση στο ΠΑΜΕ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την επίθεση στο ΠΑΜΕ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρουσία του στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ δέχθηκε κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποτελώντας την εξαίρεση στις απολογίες των εμπλεκομένων που επί ημέρες αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κατηγορητήριο.

Ο Χρ. Χατζηδάκης εργαζόμενος στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ανέφερε ότι είχε άριστες σχέσεις με μέλη του ΠΑΜΕ και με τον συνδικαλιστή Σωτ. Πουλικόγιαννη, ότι όταν οξύνθηκαν τα πνεύματα προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση, ωστόσο, δεν μπόρεσε να πείσει πως αμέσως μετά βρέθηκε να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της επίθεσης σε μέλη του ΠΑΜΕ είπε: «Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτήν την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, «όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε: «στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί». Πώς ξεκίνησε, δεν ξέρω».

Πρόεδρος: Πως χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;

Κατηγορούμενος: Επεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί και να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω.

Όσο για τους συγκατηγορούμενούς του, αποδέχθηκε ότι στο επεισόδιο συμμετείχε μόνο ο Αν. Πανταζής, ενώ οι άλλοι δύο απλά βρέθηκαν στο σημείο στο τέλος της σύγκρουσης. «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον άκουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο» είπε.

Το τηλεφώνημα με τον Λαγό

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, ο Χρ. Χατζηδάκης δεν μπόρεσε να δώσει κάποια σαφή απάντηση για το πως κατέληξε μετά την επίθεση να μιλάει στο τηλέφωνο με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

«Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο κατηγορούμενος Ιω. Καστρινός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και πως ήταν περαστικός από το σημείο, για αυτό και τον αναγνώρισαν οι πολιτικοί ενάγοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή