Ανήλικος κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση (βίντεο)

Ανήλικος κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση (βίντεο)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες και βίντεο στα οποία φαίνεται ένας ανήλικος να κατεβάζει την τουρκική σημαία από σχολείο στην Λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, όπου ομάδα ατόμων με καταγωγή τη Λύση επισκέφθηκαν το χωριό για εκκλησιαμό επ'ευκαιρία της εορτής της Παναγίας.

Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν και ο 16χρονος, ο οποίος μετέβη στο σχολείο και κατέβασε τη σημαία. Όπως αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα, ο «διευθυντής» του σχολείου ανακάλυψε την απουσία της σημαίας, και παρακολουθώντας τα κλειστά κυκλώματα που υπάρχουν είδε το περιστατικό.

Με βάση τις αναφορές που γίνονται στα δημοσιεύματα οι «αρχές» διεξάγουν έρευνες ούτως ώστε να φτάσουν στην ταυτότητα του 16χρονου, από τον οποίον θα «ζητήσουν εξηγήσεις».

«Το περιστατικό έληξε»

Σε δηλώσεις του στο 24news ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής, ανέφερε πως οι οι Λυσιώτες αφουγκραζόμενοι την καρδιά και την ψυχή τους έσπευσαν στην κατεχόμενη πατρίδα τους, «επρόκειτο για ένα τσουνάμι αγάπης, εκατοντάδες νέοι ήταν ανάμεσα μας. Όσο αφορά το περιστατικό, προέκυψε από τον νεανικό αυθορμητισμό και τον χείμαρρο αγάπης. Δεν πρέπει να αφήσουμε ένα μεμονωμένο συμβάν να επισκιάσει το μέγεθος της αγάπης μας για την Λύση. Για εμάς το περιστατικό έχει λήξει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή