Αναζητώντας το βίωμα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει διάφορες μελέτες και άρθρα για τους κατοίκους της Ικαρίας, για το ότι ζουν περισσότερο καθώς έχουν βρει το μυστικό της μακροβιότητας, που μάλλον δεν έχουν καταφέρει να βρουν οι κοντινοί τους γείτονες στη Σάμο, στους Φούρνους, στο Αγαθονήσι, στους Λειψούς.

Είναι τα γονίδιά τους, είναι ο τρόπος διατροφής, η άσκηση, η χαλαρότητα της καθημερινότητάς τους και το… έχει ο Θεός, όλα αυτά μαζί; Ο,τι κι αν είναι, έχει-δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά επαρκώς, είναι σίγουρο ότι συναρπάζει τους ξένους αναγνώστες, ειδικά όσους επιθυμούν να ζήσουν λίγο… μύθο σ’ ένα όχι και τόσο τουριστικό νησί στην Ελλάδα.

Με έκπληξη άκουσα πρόσφατα φίλη Aμερικανίδα, υπεύθυνη επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας στην Καλιφόρνια, να μου λέει ότι ο διευθυντής της τής ανέθεσε να οργανώσει ένα ταξίδι για κάποια από τα στελέχη της εταιρείας στην Ικαρία τον χειμώνα!

Οταν τη ρώτησα πώς ο διευθυντής της είχε αυτή την ιδέα και ειδικά για επίσκεψη στο νησί τους χειμερινούς μήνες, άρχισε να μου μιλάει με ενθουσιασμό για τo «longevity», το προσδόκιμο ζωής δηλαδή, που αναζητούν τρόπους να το αυξήσουν. Κι αφού στην Ικαρία είναι πολύ υψηλό, όπως έχουν διαβάσει σε εφημερίδες και περιοδικά, πρέπει να επισκεφθούν το νησί και να δουν πώς είναι να ζει κανείς εκεί. Πρέπει να ζήσουν λίγες μέρες σαν… Ικαριώτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και όχι μέσα στο καλοκαίρι που η εικόνα του νησιού αλλάζει λόγω των τουριστών.

Είναι τρομερή η δύναμη ενός συναρπαστικού αφηγήματος. Μιας ιστορίας που, ακόμη κι αν δεν αληθεύει απόλυτα, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία, ένα πρωτόφαντο βίωμα, μια απόδραση διαφορετική, ένα «παράθυρο» σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε περιβάλλοντα τόσο ανταγωνιστικά και απαιτητικά, όπως η Αμερική και η Αγγλία, χώρες όπου η καθημερινότητα είναι ένα διαρκές τρέξιμο, έχει γεννήσει νέες ανάγκες ειδικά σε ανθρώπους που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης. Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν διαφορετικές από τις συνηθισμένες λύσεις, δεν ικανοποιούνται με τον εύκολο τρόπο.

Δεν τους αρκεί με λίγα λόγια ένα καλό ξενοδοχείο, μια ξαπλώστρα και τα greek delicacies. Επιθυμούν να ξύσουν την επιφάνεια, διψάνε για πιο αυθεντικές εμπειρίες. Θα είχε ενδιαφέρον γι’ αυτούς τους ανθρώπους να φτιάξουμε ολοκληρωμένα αφηγήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή