Υπέροχες μουσικές από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο ΚΠΙΣΝ

Υπέροχες μουσικές από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο ΚΠΙΣΝ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρόγραμμα με έργα του Αστορ Πιατσόλα, του Τζορτζ Γκέρσουιν και του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και μάλιστα στο περιβάλλον του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ιδανική συνθήκη. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας προτείνει ένα «Ταξίδι στον Νέο Κόσμο», με την αποψινή συναυλία της συμπράττοντας για τρίτη σεζόν στις εκδηλώσεις που γίνονται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Με εξαιρετικές μουσικές, ταυτόσημες με την παράδοση της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής, η ΚΟΑ θα παρουσιάσει ένα δημοφιλές πρόγραμμα με αρχιμουσικό τον διακεκριμένο Γεώργιο Βράνο, ο οποίος συμπράττει για να προσφέρει στο κοινό την απόλαυση έργων που μπορούν να προσελκύσουν ένα ευρύτερο ακροατήριο στις συναυλίες της κρατικής ορχήστρας. Η ΚΟΑ θα συμπράξει επίσης με έναν κορυφαίο σολίστ, τον Πολωνό βιρτουόζο του ακορντεόν και του μπαντονεόν Kλαούντιους Μπαράν, ο οποίος θα συμπλεύσει με την ορχήστρα στην ερμηνεία των έργων του Αστορ Πιατσόλα, με τα οποία θα αρχίσει η συναυλία.

Θα ερμηνευθούν τα έργα Adios nonino (ο Πιατσόλα το έγραψε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 1959), Oblivion (από τα πιο δημοφιλή ταγκό, διάσημο από την ταινία του Μάρκο Μπελόκιο «Ερρίκος Δ΄», 1982), Libertango (ταγκό της ωριμότητας του Πιατσόλα, 1974) και Fuga y Misterio (από τη μικρή όπερα «Η Μαρία του Μπουένος Αϊρες», 1968). Η συναυλία θα συνεχιστεί με Τζορτζ Γκέρσουιν. Η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει το διαχρονικά δημοφιλές έργο του «Ενας Αμερικανός στο Παρίσι», που γράφτηκε το 1928 ως συμφωνικό ποίημα μετά την παραγγελία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης. Eίναι ορχηστρικό κομμάτι που ενσωματώνει τις τζαζ επιρροές της εποχής του και απηχεί τον ελεύθερο κόσμο που βίωσε ο ίδιος ο Γκέρσουιν στο Παρίσι τη δεκαετία του 1920. Το έργο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στο ευρύ διεθνές κοινό από το κινηματογραφικό μιούζικαλ του Βίνσεντ Μινέλο «Ενας Αμερικανός στο Παρίσι» (1951) με τον Τζιν Κέλι και τη Λέσλι Καρόν, στο οποίο χρησιμοποίησε ως σάουντρακ το ομώνυμο έργο του Τζορτζ Γκέρσουιν με κάποιες παραλλαγές του. Η συναυλία της ΚΟΑ συμπληρώνεται με ένα ακόμη εμβληματικό έργο, τους συμφωνικούς χορούς από το «West Side Story» του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, που ως θεατρικό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1957. Ηταν το πρώτο έργο του Στίβεν Σόντχαϊμ, που έγραψε τους στίχους. Το «West Side Story» απέκτησε το μεγάλο κοινό του από την κινηματογραφική μεταφορά του 1961, που σάρωσε στα Οσκαρ, χαρίζοντας και τις αξέχαστες ερμηνείες της Νάταλι Γουντ, της Ρίτα Μορένο και του Τζορτζ Τσακίρης.

Συναυλία ΚΟΑ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 9 μ.μ., ΚΠΣΙΝ. Ελεύθερη είσοδος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή