Μπάσκετ: Δύο σπουδαίοι ημιτελικοί με… τέσσερα φαβορί

Μπάσκετ: Δύο σπουδαίοι ημιτελικοί με… τέσσερα φαβορί

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εθνικές ομάδες τριών διαφορετικών σχολών μπάσκετ, όσες και είναι οι ήπειροι που εκπροσωπούν, θα συγκρουστούν στους σημερινούς ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, 48 ώρες μετά. Οι λάτιν Αργεντίνοι, που παίζουν σκληρά στην άμυνα, γρήγορα στην επίθεση και το πάθος χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους, θα παραταχθούν στις 15.00 απέναντι στη Γαλλία, που διαθέτει παίκτες με αθλητικά προσόντα, εμπειρία από το ΝΒΑ, αλλά και νοοτροπία ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας αποδείξει μέχρι τώρα ότι στη μετά Τόνι Πάρκερ εποχή παραμένουν στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο του παγκοσμίου μπάσκετ. Οι «τρικολόρ» δεν πανηγύρισαν με θέρμη τη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών και ο τεχνικός τους Βενσάν Κολέ δήλωσε ότι στον ημιτελικό με την Αργεντινή θα πρέπει να επαναλάβουν την ίδια εμφάνιση για να προκριθούν στον τελικό.

Στον έτερο ημιτελικό (11.00), η Ισπανία, που έχει δημιουργήσει σχολή μπάσκετ και οι διακρίσεις της στην τελευταία δεκαπενταετία την καθιστούν την κυρίαρχη εθνική ομάδα της Ευρώπης, θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία, η οποία επανέρχεται δυναμικά στο στερέωμα του παγκοσμίου μπάσκετ και για πρώτη φορά θα παίξει στα ημιτελικά, θέλοντας να επιστρέψει στην Ωκεανία με την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Τα «καγκουρό» παίζουν συνδυαστικό μπάσκετ δυναμικής άμυνας και μεγάλης ταχύτητας στην επίθεση.

Η Αργεντινή συμμετέχει στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ για τέταρτη φορά συνολικά και για πρώτη μετά το 2006, ενώ την τρίτη παρουσία τους θα κάνουν και οι δύο ευρωπαϊκές ομάδες, Ισπανία και Γαλλία.

Ο –βάσει προβλέψεων– τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντιπάλους τη Σερβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ο αγώνας για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης, και μακριά από τη λάμψη των μεταλλίων οι Σέρβοι επικράτησαν των Αμερικάνων (94-89), ευστοχώντας σε 15 τρίποντα και ενώ ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς μετέτρεψε το παιχνίδι σε προσωπικό ρεσιτάλ. Η Σερβία, μετά το σοκ του αποκλεισμού της από την ημιτελική φάση και διαψεύδοντας πολλούς υποστηρικτές της για την πορεία της στην Κίνα, ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς  δικαίωσαν με την απόδοσή τους (26 ασίστ και μόνο 6 λάθη) τη δήλωση που είχε κάνει ο προπονητής της ότι οι Αμερικανοί παίκτες θα πρέπει να είχαν τη βοήθεια του Θεού, όταν τους αντιμετώπιζαν, αλλά τα λόγια του «Σάλε» αφορούσαν τον τελικό που δεν έγινε ποτέ.

Η Σερβία προηγήθηκε με διαφορά 25 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα από τον Μπογκτάνοβιτς) και διατήρησε σταθερό προβάδισμα στο σκορ απέναντι στου Αμερικανούς, που ήταν επηρεασμένοι από τον ήττα αποκλεισμού τους από τη Γαλλία και έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Τέιτουμ και Σμαρτ. Κορυφαίοι σκόρερ των ΗΠΑ ήταν οι Μπαρνς (22), Γουόκερ (18) και Μίντλετον (16 πόντοι).

«Είμαστε και οι δύο… losers (ηττοπαθείς)», ήταν η αυτοσαρκαστική ατάκα του Πόποβιτς προς τον συμπατριώτη του Τζόρτζεβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

Αντίπαλος της Σερβίας στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης θα είναι η Τσεχία, που συνέχισε την υπερβατική πορεία της και νίκησε την Πολωνία (94-84), η οποία θα παίξει κόντρα στις ΗΠΑ για την έβδομη θέση του Μουντομπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή