Παναθηναϊκός: Παρουσίαση με υποσχέσεις και συμβολισμό

Παναθηναϊκός: Παρουσίαση με υποσχέσεις και συμβολισμό

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο την Ακρόπολη για λόγους συμβολισμού και το «μότο» «Είμαστε η Αθήνα», οι έξι νέοι Αμερικανοί παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν επίσημα από την ΚΑΕ, πρόβαραν τις φανέλες τους και δήλωσαν ανυπόμονοι να κάνουν ό,τι δυνατόν καλύτερο, ώστε η ομάδα του «Τριφυλλιού» να διεκδικήσει ευρωπαϊκές δάφνες.

Οι Τζίμερ Φριντέτ, Γουέσλι Τζόνσον, Ταϊρίς Ράις, Μπεν Μπέντιλ, Ρίον Μπράουν και Τζέικομπ Γουάιλι μίλησαν για το νέο βήμα της καριέρας τους και την αναμονή τους να γνωρίσουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Δεν μιλάω ακόμα καλά ελληνικά, αλλά κάτι κατάλαβα από αυτά που είπε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ότι ο Παναθηναϊκός είναι σύμβολο της Αθήνας, όπως και η Ακρόπολη αποτελεί σύμβολο σε όλο τον κόσμο. Θέλω να δείξουμε στους φιλάθλους μας τον καλύτερο εαυτό», δήλωσε ο Φριντέτ, ενώ ο Τζόνσον αναφέρθηκε στη συνέχιση της ένδοξης ιστορίας του ΠΑΟ.

«Ο Παναθηναϊκός είναι σύμβολο και ανυπομονώ να γνωρίσω και από κοντά καλύτερα την ιστορία του συλλόγου. Εχουμε αρχίσει να βρίσκουμε μία χημεία και περιμένουμε να γυρίσουν τα υπόλοιπα παιδιά». Το υψηλότερο βήμα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, είναι ο στόχος του Ράις: «Εχουμε πολύ καλό ρόστερ με καλό προπονητή και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Θα αποτελέσουμε ένα πολύ καλό σύνολο με κομμάτια ενός παζλ. Είμαι έτοιμος για την ευκαιρία».

Για τον Γουάιλι, ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσει σπουδαία εμπειρία και δήλωσε ότι η διαμονή του στην Αθήνα είναι τιμή για τον ίδιο, ενώ ο Μπέντιλ τόνισε τη χαρά του για το γεγονός ότι έγινε μέλος μιας εκ των ιστορικότερων ομάδων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

«Ηρθα να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό και αυτό θα κάνω. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν», ήταν τα λόγια του Μπράουν, ενώ και οι έξι Αμερικανοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ανοιχτή προπόνηση που έκαναν στην Πορταριά, μπροστά σε φιλάθλους, και θα θέλουν να επαναληφθεί και στο ΟΑΚΑ.

Για μέτρο και αυτογνωσία μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης, στην προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να διατηρήσει πρωταγωνίστρια την ομάδα μπάσκετ, μετά την απώλεια του πατέρα και του θείου του.

«Ανεβάζουμε τους τόνους, νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας την ώρα που το επίπεδο έχει… ξεφύγει. Η Ελλάδα με δύσκολες φορολογικές συνθήκες μένει σε ψηλό επίπεδο με την τεχνογνωσία και την αγάπη με το άθλημα».

• Στην οροφή του ΟΑΚΑ τοποθετείται από χθες ο νέος πίνακας προδιαγραφών ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή