Μπάσκετ: Η επόμενη ημέρα για ΕΟΚ και εθνική ομάδα

Μπάσκετ: Η επόμενη ημέρα για ΕΟΚ και εθνική ομάδα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κινήσεις που θα αφορούν δομικές αλλαγές για την καλύτερη δυνατή στελέχωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ μπαίνει η ΕΟΚ. Το θέμα του προπονητή για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο θα συνεκτιμηθεί με άλλα ζητήματα που θα αναλύσει η διοίκηση της ομοσπονδίας. Ο Ελληνας τεχνικός πιστώνεται την ενότητα της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και την εξασφάλιση της συμμετοχής σε αυτό, αλλά παράλληλα του αναλογεί σημαντικό μερίδιο ευθύνης, κυρίως για την απώλεια πνευματικής συγκέντρωσης που είχε η Εθνική στο «καταστροφικό» παιχνίδι με τη Βραζιλία και δευτερευόντως για την απόδοση της ομάδας στα πέντε παιχνίδια που έδωσε.

Η δυνατότητα πλήρους απασχόλησης του προπονητικού επιτελείου στην εθνική ομάδα και στις επικείμενες νέες υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 και του προολυμπιακού τουρνουά, τον Ιούλιο του 2020, για τη διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα είναι το πρώτο κριτήριο για την τελική απόφαση που θα ληφθεί. Είναι, όμως, δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, με την έναρξη των επαγγελματικών υποχρεώσεων Ελλήνων προπονητών στην Ευρωλίγκα, τον Οκτώβριο, και την εξέλιξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ακόμα και οι σκέψεις πιθανών επιλογών ματαιώνονται.

Η ΕΟΚ θα μεριμνήσει, όπως οφείλει, για τη διατήρηση της αγαστής συνεργασίας της εθνικής ομάδας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, του οποίου η θέληση για την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελεί και τον μοχλό πίεσης στους Μιλγουόκι Μπακς, ύστερα από τη νέα αρχή που έγινε στο φετινό καλοκαίρι.

• Σύμφωνα με το Sports Illustrated, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος παίκτης για το ΝΒΑ τη σεζόν 2019-2020, ανάμεσα σε 100 παίκτες. Για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια ο Λεμπρόν Τζέιμς έπεσε από την κορυφή (3ος), ενώ 2ος ανεδείχθη ο Καουάι Λέοναρντ. Την πρώτη 5άδα κλείνουν οι Κάρι και Χάρντεν.

• Oι δηλώσεις του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξή του για διοικητική ανανέωση στην ΕΟΚ θα εκτιμηθούν εν ευθέτω χρόνω και οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας κρίνουν ότι, στην παρούσα χρονική φάση, η συνεργασία και ο διάλογος με την πολιτεία έχουν μπει σε νέες σταθερές βάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή