Τένις: Ενας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη

Τένις: Ενας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη απέναντι στο Μονακό αποτελεί σήμερα μονόδρομο για την εθνική ομάδα τένις των ανδρών, προκειμένου να βρεθεί στη δεύτερη θέση του α΄ ομίλου της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης (κύπελλο Ντέιβος) που οδηγεί σε άνοδο. Χθες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 1-2 από την Πολωνία, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να επιτυγχάνει τη μοναδική «γαλανόλευκη» νίκη. Την αναμέτρηση του κορυφαίου τενίστα μας στα γήπεδα της Βαρυμπόμπης παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην πρώτη αναμέτρηση της χθεσινής ημέρας, ο Μιχάλης Περβολαράκης, παρά την προσπάθειά του, δεν κατάφερε να υπερισχύσει του Καμίλ Μάιχρζακ, που βρίσκεται στην 84η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στο πρώτο σετ, ο αθλητής μας έκανε αρκετά αβίαστα λάθη και στο δεύτερο αγωνίστηκε με ιδιαίτερη νευρικότητα. Ο Πολωνός πήρε τη νίκη με 6-4, 6-3.

Η συνέχεια ανήκε στον Στέφανο Τσιτσιπά. Με τον Ελληνα πρωθυπουργό στις κερκίδες να χειροκροτάει την προσπάθειά του, ο 21χρονος υπερίσχυσε του Χούμπερτ Χούρκατς με 6-3, 6-1. Στο διπλό, οι Στέφανος Τσιτσιπάς – Μιχάλης Περβολαράκης αντιμετώπισαν τους Λούκαζ Κούμπορ – Μάρτσιν Ματκόβσκι και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αναμέτρηση με ωραίο θέαμα. Τελικά, επικράτησαν οι Πολωνοί με 3-6, 6-4, 6-1. «Ο κόσμος με υποστήριξε και ένιωσα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που συνήθως αισθάνομαι. Είναι διαφορετική η ενέργεια όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου στο Κύπελλο Ντέιβις», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και υπογράμμισε ότι του χρόνου θέλει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα σημερινά παιχνίδια με το Μονακό η Εθνική χρειάζεται νίκη, προκειμένου να βρεθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου της και να παίξει τον προσεχή Μάρτιο στα πλέι οφ. Σε διαφορετική περίπτωση, αύριο θα αντιμετωπίσει τη χειρότερη ομάδα του άλλου ομίλου, με στόχο την παραμονή της στην 3η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Κυπέλλου Ντέιβις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή