Μπέκετ στη νοηματική

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπέκετ με τη γλώσσα του σώματος και στη νοηματική ανεβάζει η θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά χρώματα» την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Auditorium Theo Angelopoulos).

Στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» υπάρχει ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών, οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποία οι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στη σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular, το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας.

Πρόκειται για την ένατη παραγωγή της ομάδας, που ιδρύθηκε το 2009 με ανανεωτική ματιά στη νοηματική γλώσσα, παράλληλα με τη φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Μέσα από μία επταετή συστηματική ενασχόληση με τη θεατρική δράση, η Ομάδα είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών Ελλάδος κ.ά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή