«Αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα» προγραμματίζει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο

«Αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα» προγραμματίζει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, και σε προορισμούς που δεν ήταν μέχρι σήμερα στον τουριστικό χάρτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Royal Caribbean Cruises.

Οπως αναφέρεται σε κυβερνητική ενημέρωση, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς στον τομέα της κρουαζιέρας, με 64 πλοία και 77.000 υπαλλήλους. Για το 2019 έχει προγραμματίσει 662.176 αφίξεις τουριστών  στη χώρα μας, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 19,77% το 2020 φτάνοντας τις 825.348 αφίξεις.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισημάνθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των δύο πλευρών ώστε να συνδυαστούν τα ελληνικά λιμάνια με περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που αποτελούν πολιτιστικούς προορισμούς. Παράλληλα τονίστηκε η διάσταση της στήριξης των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα ωφεληθούν σε επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας με την ένταξή τους στην αλυσίδα ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων.

Με το άνοιγμα νέων προορισμών και τη σημαντική αύξηση των αφίξεων τουριστών θα ενισχυθούν ήδη από το 2020, περιοχές της Ελλάδας που είναι λιγότερο γνωστές στο διεθνές κοινό, μπαίνοντας έτσι στον τουριστικό χάρτη, μέσω της κρουαζιέρας. Αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως το 15% των υπαλλήλων Royal Caribbean Cruises είναι Ελληνες ναυτικοί, τονίζουν ακόμη οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή