Πρόκριση με Τσιτσιπά και Περβολαράκη για την Ελλάδα

Πρόκριση με Τσιτσιπά και Περβολαράκη για την Ελλάδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης έδωσαν στην εθνική ομάδα τένις των ανδρών την πρόκριση στα πλέι οφ για τη δεύτερη κατηγορία της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του κυπέλλου Ντέιβις. Ετσι, ο αγώνας του διπλού με τους Μάρκο Καλοβελώνη και Πέτρο Τσιτσιπά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι διεθνείς μας επικράτησαν των αθλητών από το Μονακό, στους αγώνες που διεξάγονται στη Βαρυμπόμπη. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει στους αγώνες κατάταξης.

Το πρώτο βήμα για να αποτελέσει σιγά σιγά παρελθόν η τρίτη κατηγορία για την εθνική ομάδα το έκανε ο Μιχάλης Περβολαράκης. Στην αναμέτρηση με τον Ρομάν Αρνοντό, ο 23χρονος υπερίσχυσε με άνεση στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 5-3 στο δεύτερο αλλά, κάπου εκεί, έκανε τα… εύκολα δύσκολα. Εμφανώς επηρεασμένος από τον αέρα και με αδικαιολόγητο άγχος, «χάρισε» το σετ στον αντίπαλό του. Στο τρίτο, κατάφερε να βρει την αυτοκυριαρχία του και με τους εκατοντάδες φίλαθλους στο πλευρό του πήρε από την αρχή προβάδισμα και το κράτησε μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης (6-1, 6-7, 6-4).

Η δεύτερη νίκη για την εθνική έφερε τη σφραγίδα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών χρειάστηκε μόνο 52 λεπτά για να υπερισχύσει του Λούκας Καταρίνα με 6-2, 6-1. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η υπεροχή του ήταν αδιαμφισβήτητη και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με έναν εντυπωσιακό πόντο που ξεσήκωσε τους φιλάθλους. Ηταν η τρίτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στο μονό, γι’ αυτή τη διοργάνωση, και η αγάπη που πήρε από το ελληνικό κοινό, όπως είπε, θα τον βοηθήσει στα παιχνίδια του στις επόμενες διοργανώσεις. Μετά την Αθήνα θα παίξει σε τουρνουά σε Γενεύη, Κίνα, Βασιλεία και Παρίσι με στόχο να παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Η νίκη της Εθνικής μας επί του Μονακό έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη δεύτερη θέση του ομίλου του και σήμερα μαζί με τις Πολωνία, Εσθονία και Λετονία θα παίξει σε αγώνες κατάταξης. Στην πρώτη θέση του ομίλου μας πλασαρίστηκε η Πολωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή