Το νέο Κοινοβούλιο «ανεβάζει στροφές»

Το νέο Κοινοβούλιο «ανεβάζει στροφές»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλο τους το φάσμα αναπτύσσονται πλέον, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουλίου, οι κοινοβουλευτικές λειτουργίες, καθώς ενεργοποιείται την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου με παράλληλη, εκτός απροόπτου, ενεργοποίηση και της ώρας του πρωθυπουργού – την ερχόμενη Παρασκευή, με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη να απαντά σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, η εθνική αντιπροσωπεία συνεχίζει να «κλείνει» εκκρεμότητες του πρόσφατου ή και μακρινού παρελθόντος, με χαρακτηριστική περίπτωση την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια την κύρωση συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που υπογράφηκε σχεδόν προ έτους, σε διευθέτηση προβλημάτων τα οποία αφορούσαν την έδρα του οργανισμού και ζητήματα λειτουργικότητάς της επί πολλά έτη. Ταυτόχρονα, όμως, επιχειρείται και η δρομολόγηση αποφάσεων ακόμα και για τη στελέχωση δημόσιων φορέων, με άμεσο χαρακτηριστικό αυτό του ορισμού διοίκησης στην ΕΡΤ: μεθαύριο Δευτέρα, θα γίνει ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας των προτεινομένων από την κυβέρνηση για τις θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ Α.Ε. των Κων. Ζούλα και Γ. Γαμπρίτσου. Εντός των προσεχών ημερών, ως γνωστόν, αναμένεται να αρχίσουν και οι συνεδριάσεις της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι άρχισαν και συνεχίζονται διαδικασίες ενημέρωσης των μελών των κοινοβουλευτικών επιτροπών για την ατζέντα των θεμάτων αρμοδιότητάς τους, τόσο από κυβερνητικά στελέχη όσο και από φορείς αρμόδιους ανά περίπτωση. Σημειώνεται το γεγονός ότι, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με μέτρα για την αντιμετώπιση της επιπτώσεων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το 2018, προσήλθαν και μίλησαν για το εύρος των προβλημάτων φορείς από όλη την Αττική. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ενημέρωσε για θέματα εξωτερικής πολιτικής την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων – σε μια «κλειστή», εμπιστευτικού χαρακτήρα συνεδρίαση, ενώ το ίδιο θα πράξει την επόμενη Πέμπτη και ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος. Μία ημέρα αργότερα, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενημέρωση για τα σχέδια και το πρόγραμμα της φινλανδικής προεδρίας θα κάνει ο πρέσβης της Φινλανδίας στη χώρα μας. Στο πεδίο της διπλωματικής διπλωματίας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επίσκεψη του προέδρου της Βουλής στην Κύπρο. «Θα χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα από το διεθνές δίκαιο μέσα, έναντι οιουδήποτε ενεργεί κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας», είπε χθες απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Κ. Τασούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή