Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική

Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας και κυρίως αύριο που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική-1

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ την προσπάθεια συνδράμουν μηχανήματα του στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική-2

Από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ δύο πεζοπόρα τμήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του βουνού με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, μαζί με μια δεξαμενή πέντε τόνων νερού, και αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά από το σημείο αυτό, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.

Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική-3

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, αλλά το πρωί, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, άρχισαν οι αναζωπυρώσεις.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου.

Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική-4

Η φωτιά έφτασε έως την Μονή του Αγίου Παταπίου, που έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά δεν την απείλησε, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν.

Λουτράκι: Οριοθέτηση και έλεγχο της φωτιάς μέχρι αύριο προβλέπει η Πυροσβεστική-5

Από την Τροχαία, για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση των μέσων πυρόσβεσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον 'Αγιο Φανούριο έως τον 'Αγιο Γεώργιο.

2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.

3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Η Αστυνομία ζητάει την κατανόηση των οδηγών και τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή