Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη νύχτα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει απο τις 11 το πρωί της Κυριακής πευκοδάσος που βρίσκεται κοντά στα χωριά Αγαλάς και Κερί της Ζακύνθου. 

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί – αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου – έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Τη στιγμή αυτή δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν εκ νέου ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Ο δήμαρχος του νησιού Νικήτας Αρετάκης δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι υπάρχουν αναφορές για δύο κατεστραμμένα σπίτια, εκ των οποίων ένα έχει αναμφίβολα καεί, ενώ ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί στην οροφή ενός ξενοδοχείου.

Ο κ. Αρετάκης υποστήριξε δε πως το μέτωπο έχει έκταση άνω των 10 χιλιομέτρων κι ότι υπάρχει κίνδυνος περικύκλωσης του χωριού Κερί λόγω της κατεύθυνσης που έχουν πάρει οι φλόγες. Προσέθεσε πάντως ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν απειλούνται άμεσα άλλοι οικισμοί.

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)-3

Όσο αφορά το χωριό, έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που φυλάει το χωριό. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς από όλη την Ελλάδα.

Υπευνθμίζεται ότι την απόφαση για την εκκένωση έλαβαν η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μεταβαίνει εσπευσμένα με ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΠΠ στην περιοχή. 

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)-4

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε ότι με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στο Κέρι, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Δύσκολη νύχτα για τη Ζάκυνθο: σε κλοιό προστασίας το Κεχρί από επίγειες δυνάμεις (φωτογραφίες – βίντεο)-5

Οι ισχυροί άνεμοι στο νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δυσχεραίνουν το ήδη δύσκολο έργο των πυροσβεστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή