Θετική κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών για τους προτεινόμενους στη Διοίκηση της ΕΡΤ

Θετική κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών για τους προτεινόμενους στη Διοίκηση της ΕΡΤ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία, διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τους τέσσερις προτεινόμενους για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή, για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Γιώργο Γαμπρίτσου για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως, και τους Νίκο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη για τις θέσεις δύο μελών στο ΔΣ. «Υπέρ» της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκε η ΝΔ.

«Κατά» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσαν το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25.

Πριν από την ψηφοφορία, ο εποπτεύων υπουργός της ΕΡΤ, Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε ότι θα ζητήσει από τη νέα Διοίκηση της ΕΡΤ ένα ξεκάθαρο πλάνο, επί του οποίου η νέα Διοίκηση θα κρίνεται και θα αξιολογείται.

«Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής ούτε στο ενημερωτικό, ούτε στο ψυχαγωγικό, ούτε στο αθλητικό πρόγραμμα. Τα κανάλια της ΕΡΤ θα παραμείνουν, θα περιμένουμε το πλάνο», είπε ο κ. Πέτσας.

Ως προς τις αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ να δίνει 63,2 εκατομμύρια ευρώ για το ποδόσφαιρο και μόνο. «Είναι ένα εξωφρενικό ποσό. Για αυτόν το λόγο εκείνο που κάναμε ήταν να μειώσουμε το βάρος για τον φορολογούμενο πολίτη», είπε ο κ. Πέτσας και εξήγησε ότι το ποσό αυτό μειώθηκε κατά 13,1 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από τη Super League 1, όσον αφορά το συμβόλαιο και περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά την υπόσχεση που είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. «Αυτό είναι όφελος για τον φορολογούμενο. Γι΄αυτόν ενδιαφερόμαστε, σε αυτόν λογοδοτούμε, με σεβασμό στα χρήματά του», είπε.

Ως προς το αν η ΕΡΤ χάνει ή κερδίζει από συμβόλαια που πήγαν τελικά σε άλλες πλατφόρμες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε 6,2 εκατομμύρια ευρώ το έτος από την προηγούμενη συμφωνία που είχε με την ΕΡΤ. Αποδεσμεύτηκε και έφυγε να πάει σε άλλο κανάλι. Ποιος έχασε; Ποιος κέρδισε;

Υπαινίσσεται κανείς ότι έπαιρνε 6,2 εκατομμύρια ευρώ από διαφήμιση η ΕΡΤ για να δείχνει τον Παναθηναϊκό; Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Είναι τραγικά τα ποσά που έπαιρνε από διαφήμιση η ΕΡΤ. Δεν είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδίως η Super League 1 κάτι για το οποίο πρέπει να ξοδεύει τα χρήματά του ο Έλληνας φορολογούμενος, χωρίς να ακολουθεί τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά».

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε, επίσης, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι το ίδιο πνεύμα θα υπάρξει και στη διαπραγμάτευση με τη Super League 2 που βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί «είναι εξωφρενικά τα ποσά που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση». Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «με ένα καλό πνεύμα συνεργασίας, όπως έγινε και με τη Super League 1, να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη ώστε και το πρωτάθλημα να προχωρήσει κανονικά και ο φορολογούμενος να δει σεβασμό στα χρήματά του και η ΕΡΤ να έχει το αθλητικό προϊόν που χρειάζεται για την EΡΤ Sports».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή