Σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο με αισθητή ενίσχυση του τζίρου

Σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο με αισθητή ενίσχυση του τζίρου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στο διεθνές επιφυλακτικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να παίρνουν τα ηνία της αγοράς μετά το πρώτο δίωρο και να την οδηγούν μια ανάσα πριν από τις 870 μονάδες, μετά τα ισχυρά κέρδη σε τράπεζες, πολλά blue chips, καθώς και τίτλους μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με αρκετή νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων, οι πωλητές δεν άργησαν να… κάνουν πίσω, παρά την επικράτησή τους το τελευταίο διάστημα, επιτρέποντας τη νέα ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη, με σημαντική ενίσχυση του τζίρου.

Ισχυρές πάντως ήταν οι στηρίξεις από τον ενεργειακό κλάδο και τη Motor Oil (+5,49%), από την Τιτάν (+3,37%), τη Fourlis (+3,01%), τη ΓΕΚ Τέρνα (+2,85%) καθώς και τον ΟΤΕ ( +1,78%), μετά και την είδηση για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, ενώ παράλληλα «σύμμαχος» στο θετικό κλίμα στο Χ.Α. ήταν και η πορεία των ελληνικών ομολόγων, τα οποία σημείωσαν νέα βελτίωση μετά και την είδηση ότι προχώρησε το αίτημα αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,28% στις 867,94 μονάδες και κοντά στα υψηλά ημέρας, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ του -0,51% και του +1,31%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 78,36 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,45% στις 2.147,91 μονάδες και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 1.355,35 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,74% στις 804,72 μονάδες και πολύ κοντά στα ενδοσυνεδριακά του υψηλά. Η ισχυρή άνοδος της Alpha Bank ήταν αυτή που ώθησε περισσότερο τον κλαδικό δείκτη, καθώς σημείωσε κέρδη 3,55% μετά και την έκθεση της ΗSBC η οποία προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής της στα 2,50 ευρώ από 2,47 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση «αγοράς» και σημειώνοντας πως «βλέπει» περιθώριο ανόδου της τάξης του 51,8%. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τράπεζες, στο +1,21% έκλεισε η Eurobank, στο +0,58 η Εθνική Τράπεζα και στο +0,13% η Τράπεζα Πειραιώς.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται στο Λονδίνο και στο 14ο ετήσιο roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, το οποίο πραγματοποιείται το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 31 ελληνικών εισηγμένων, ενώ στο τέλος της εβδομάδος λήγουν τα παράγωγα του τρέχοντος μηνός και υπάρχει rebalancing του δείκτη FTSE Global Equity που θα συμπεριλάβει ελληνικές εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης (Profile, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Τρ. Αττικής, Ολυμπιακή Τεχνική). Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το roadshow είναι αρκετά σημαντικό καθώς θα δείξει αν το ενδιαφέρον των επενδυτών μετεκλογικά έχει αλλάξει, καθώς η περυσινή συνάντηση ήταν απογοητευτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή